Kanoninsatser av Götisterna i helgens dubbelseger!

Finnkampen slutade med dubbelseger igen och som vanligt var IF Göta med och bidrog till segrarna! Fyra aktiva presterade säsongsbästa eller i närheten av och gjorde finfina individuella prestationer.

Sofie Skoog klarade äntligen 1.90 efter otaliga försöka denna säsong. Sofie vann tävlingen efter 1.88 och 1.90 i andra försöken. Sofies högsta hopp på 1,5 år!

Oscar Westlund visade än en gång att han är tillbaka på allvar. Nu blev det återigen över 70 meter med 71.21 när Oscar var 5:a som andra svensk efter Ragnar Carlsson. Kul att Oscar är tillbaka på nivåer från tiden då han slog personliga rekordet. 2017 noterade Oscar 73.34, nu är han snart där igen!

Jonas Leandersson sprang 10 000 meter i ett lopp som personifierar Finnkampen. God laglöpning från första till sista meter där den svenska 16-6:an aldrig var hotad. Jonas blev 2:a i loppet på nya personliga rekordet 29,20.45. Verkligen imponerande inhopp på bana av Jonas!

Erica Jarder presterade en bra hoppserie och längsta hoppet, nästårsbästat 6.40, räckte till en utmärkt 4:e plats och svensk seger i grenen. Ericas 6.40 förstärktes av 6.22, 6.23 och 6.36. Strålande bra nivå på hoppen!

Grattis alla fyra, mycket bra jobbat!

/Johan