TJEJERNA 3:A PÅ KRAFTMÄTNINGEN!

Lördagen den 5 september tävlade vårt tjejlag i finalen av Kraftmätningen. Eftersom det är ett annorlunda år i år blev det final på nio orter runt om i Sverige istället för en stor final och vi fick tävla i Falkenberg tillsammans med tjejlagen Motala och Falkenberg, samt killagen Kville och Eksjö.

Ett starkt gäng om nio tjejer samt tre ledare styrde kosan mot Falkenberg.

Först ut för dagen var 80mh där vi lyckades strålande bra med ett nytt pers för Lathifa på 11,90, ett bra lopp av Irma på 12,21 (lite för mycket vind för att räknas som pers) samt av Märta på 12,89. Tilde sprang snabbt på 12,94, Hannah slog pers på 13,89 och Elina höll sina nerver i styr. Detta innebar att vi tog 306 poäng mer i på 80mh jämfört med kvalet. STARKT!

I längdhoppet ville dessa tjejer inte vara sämre, och Lathifa fick till en pangträff med 5.47 m och nytt pers, Irma hoppade fint med ett långt hopp som tyvärr visade sig vara övertramp men stannade på fina 5.18 och i sista omgången slog Märta till med 5.08 m. Säsongsbästa, med fel fot! Hannah hoppade stabilt och Tilde, Elina och Lova slog till med nya pers!

Spjutet är väl den svagaste grenen kanske för våra tjejer, men de gjorde ett bra jobb! Hanna slog till med nytt pers på 25,24, Lathifa kastade 24,92 och Irma 24,84 vilket innebar att vi ökade den totala längde med 11 m från kvalet och drog in 241 fler poäng! Märta, Elina och Ella slog nya pers och Lova kastade stabilt!

Snabbt över till kula. Här var Irma starkast med 10.87 m och två stukade fingrar som resultat. Märta stötte 8. 84m och Lova drog till med nytt pers på 8.37 m och Hannah pers på 7,17 men en lång stöt som tyvärr inte var giltig. Här drog vi in 136 fler poäng jämfört med kvalet!

I höjd hade vi en ny persfest då Elina gled över 1,52! Lathifa och Lova stannade på 144 cm, Märta tog 140cm och Tilde 136 cm.

Sista grenen för dagen och den där vi vet att vi är starka. Fyra starka tjejer stod på startlinjen och i första heatet sprang Tilde. Hon fick ett skrattanfall efter 500m och bestämde sig för att visa vart skåpet ska stå och slog till med dagens bästa spurt som gav 2.44,85! I andra heatet sprang Lathifa in på 2.22,66, Ella på 2.23,17 och Hannah 2.32,15.

Pressfotografen Annie tog massor av bilder under dagen och såg till att det blev rejält hejat!

Total förbättrade dig laget med 756 poäng jämfört med kvalet och fick ihop 13533 poäng!

När alla resultaten summerats ihop stod det klart att vi bärgat bronspengen och därmed är det tredje bästa tjejlaget i Sverige. GRYMT JOBBAT AV ALLA AKTIVA!

/Anna Jonhed