Helgen som gick – klubbrekord av Jonas Leandersson

Under helgen som gick tävlade götisterna på flera ställen i landet. Jonas Leandersson sprang ett strålande 3000 meterslopp i Sollentuna. Jonas spurtade på slutet i en grupp med flera löpare och för Jonas, som femma i loppet, stannade klockan på fina 7.57,84, nytt klubbrekord och kval till IEM! Vi säger grattis till Jonas, grymt jobbat! När det gäller IEM så har Sverige nu hela 9 löpare som underskridit kvalgränsen och man får starta med max 3 löpare per nation. I samma tävling sprang Olivia Weslien återigen fort och noterade 4.26.45 som tvåa.

I Örebro hoppade Arvid Ryberg återigen 2.06 vilket innebär tangerat säsongsbästa. Victor Pettersson och Oliver Ellström noterade säsongsbästa i längd med 7.01 respektive 6.85. Oscar Erixon noterade 6.97. Sofie Skoog gjorde en kanontävling och presterade årsbästa med 1.87! Evelina Erlandsson gjorde en fin tävling igen och nu blev det 1.77. Kaiza Karlén vann återigen i längdhoppet, denna gång 6.26 som längsta hopp.

I USA tävlade Minna Svärd återigen, denna gång i Topeka. Minna klarade 3.67 i stavhopp och sprang 200 meter på fina 25.65.

Det var också ungdomstävling i Våxnäshallen i torsdags. Ena delen var vår löpgrupp med Sören Kyrk och Stephan Sundin i spetsen. Riktigt kul att flera valde att träningstävla! Alla resultat finns här.  Den andra delen stod kastarna för och de resultaten finns här. Flera personbästan under kvällen, bra jobbat alla aktiva och ledare!

/Johan