Härlig helg i Malmö vid ISM!

Det märktes att det var en tävlingssugen trupp götister som tävlade i Malmö under årets inomhus-SM. Vi summerar 5 medaljer och några fina placeringar, personliga rekord och klubbrekord utöver det!

Klubbrekordet kom på damernas 1500 meter där Olivia Weslien sprang en mycket fin final och kom i mål som 6:a. Det nya personliga rekordet skrevs till 4.24.19 vilket också innebar klubbrekord. Det var Pia Westin som hade det tidigare klubbrekordet satt så tidigt som 1994. Härligt Olivia!

Henrik Larsson sprang 60 meter och noterade tävlingens snabbaste tid i försöken med 6.71. Tyvärr kom baksidesproblemen tillbaka i finalen och Henrik fick nöja sig med 6.74 vilket räckte till silver bakom Odain Rose.

Det andra silvret för helgen klarades av Sofie Skoog i höjd. Sofie hoppade stabilt och högt i inledningen vilket verkligen lovade gott. Över 1.85 var Sofie och Maja Nilsson från Örgryte ensamma. Tyvärr ville ribban inte ligga kvar för Sofie på 1.89 även om ribban låg kvar irriterande länge i sista försöket. Sofies silver innebar medalj i det 8:de raka ISM:et! I samma tävling hoppade Evelina Erlandsson och noterade stabila 1.77 för en 5:e plats.

I herrarnas höjd såg vi Arvid Ryberg som befäste en ny lägsta nivå. Med 2.08, tangerat inomhuspers, tog Arvid ett härligt brons! Arvid har verkligen höjt sig en nivå under vintern och valde att spara sitt sista hopp på 2.11 till 2.13 för att verkligen utmana om silvret.

Brons blev det också på 400 för kvinnor. Och det togs av en tjej som redan i försöken sänkte sitt personliga rekord med över en sekund till 56.85. Hanna Karlsson sprang försöken övertygande och gick till final som tvåa i sitt heat med den bästa tiden. Hanna sprang finalen från bana 1 och som hon gjorde det! Efter ett kanonlopp kom Hanna i mål som trea, personligt rekord igen med dryga halvsekunden till 56.30! Och bara 9 tusendelar från en silvermedalj, och bara 1,4 sekunder från självaste Moa Hjelmer. Grymt bra Hanna!

Klubbkompisen Lova Perman startade på 800 meter och slog personligt rekord i ett stökigt försökslopp med 2.11.34. Som trea i heatet gick Lova till final och där var det frisk satsning från start. I mål blev det personligt rekord igen och en 5:e plats med 2.09.88!

Kaiza Karlén inledde säsongen för några veckor sedan med klubbrekord i läng efter 6.40. Efter det har Kaiza gjort flera tävlingar på bra nivå. Nu blev det 6.28 som längst vilket räckte till bronspengen i hård konkurrens. Bra jobbat Kaiza! I samma tävling hoppade Emilia Kjellberg, tyvärr fick hon inte till det i de tre första utan slutade på 12:e plats med 5.41. Emilia sprang också 60 meter och noterade 7.91 i försöken.

I herrarnas längd startade Göta med hela tre aktiva. Oliver Ellström hoppade i B-poolen och kom tvåa i den med 6.68. Oskar Erixon nådde 6.88 och en elfte plats medan träningskompisen Victor Pettersson slutade 9:a med 6.95. Emilia Malmehed gjorde sitt första mästerskap i Götadräkten och nådde 13.43 med kulan. Med det blev Emilia fin 6:a.

Bra jobbat hela truppen, en bra start på mästerskapsåret 2021!

/Johan