Armand ”Mondo” Duplantis återvänder till Karlstad

Vid BAUHAUS-galans presskonferens i Stockholm igår tillkännagav huvudpersonen Armand Duplantis sin tävlingsplanering för sommaren 2021. Vi kan glädjande konstatera att världens just nu hetaste friidrottare tävlar i Karlstad på Folksam Grand Prix-finalen den 22 juni!

Mondo har besökt Tingvalla två gånger tidigare. 2018 inför storpublik och Duplantis klarade då banrekordet för Tingvalla 5.80 innan han gjorde tre bra försök på juniorvärldsrekord 5.94. Ni vet sedan vad som hände senare på säsongen 2018…

2020 återvände Mondo till Karlstad Grand Prix, lite andra förutsättningar då pandemin tömde arenan. Men inför en rekordpublik på TV klarade Mondo 5.72 och såg riktigt vass ut. Tyvärr ställde en hagelstorm till det och stavhoppstävlingen avslutades där.

Kanske är det lite därför Duplantis kommer tillbaka, för att slutföra det han påbörjade förra året!

Säkra din soffbiljett här och du får första tjing på att köpa ev. biljetter till tävlingen live.

Välkommen!

/Johan