Världsungdomsspelen 2021

Med tanke på pandemin var det länge osäkert om Världsungdomsspelen 2021 skulle kunna genomföras. Men så lättade restriktionerna och under den gångna helgen var det äntligen dags. Årets upplaga var begränsad i såväl åldersklasser, grenar och deltagarantal. För att fler skulle få chansen att tävla fanns en begränsning på max tre starter per aktiv. Göta hade totalt 37 deltagare med som tillsammans gjorde 70 starter. När helgen var slut kunde vi räkna ihop hela 21 personliga rekord och 10 medaljer (2 guld, 5 silver och 3 brons).

Att lördagen bjöd på ett väldigt regnigt Ullevi, hindrade inte Hannah Hedström från att putsa närmare en sekund(!) på sitt pers på 300mH eller Anna Back Nilsson att persa på 100mH. Evelina Erlandsson (K) och Arvid Ryberg (M) hoppade hem varsin andraplats i höjdhoppet och Viktor Pettersson hoppade final i M längd. Emilia Kjellberg sprang hem en fin fjärdeplats på 100m (K) och Tilde Andersson sprang sig snyggt till A-finalen på 80mH (F15).

Både Kaiza Karlén (K) och My Olsson (F12) visade att det går att hoppa långt i regn, och plockade hem varsin guldmedalj i äldsta respektive yngsta åldersklassen. I P12 passade Theo Jern på att öka sitt pers i längd, vilket även Siri Frisk, Ellen Rinnemo, Mira Andersson och Ella Madland gjorde i F12.

På söndagen sänkte Ida Kristiansson (F15) sitt pers på 80m, inte bara en gång utan två! Nora Karlsson tog också chansen att springa snabbt och var under gamla perset på 60m i både försöket och finalen. Moa Karlsson och Josefine Johansson (F13) hade tuffa fighter och var riktigt jämna på både 60m och 200m. Matilda Lindén gick vidare till final i kula (F13) och var bara 5cm från sitt pers.

Lukas Björfelt (P13) visade toppform och hoppade högt i höjden (PB) vilket räckte till en fin fjärdeplats. Direkt efter avslutat höjdhopp stod han på startlinjen för 600m och krigade hem en silvermedalj. Nathalie Wiman Ahlstedt hoppade också högt i höjden vilket räckte till en tredjeplats. I höjdhoppet satte även Tuvali Åhser (F13) nytt personligt rekord och Evelina Örtqvist (F15) slog till med årsbästa. Leo Blomberg (P15) hoppade längre än han gjort tidigare i tresteg och var också riktigt nära att klara en ny pershöjd i höjden.

Alexander Oliver (P17) följde upp sitt fina 200m-lopp på lördagen (PB) med att också sänka sitt pers på 100m under söndagen. Även Ida Hansen och Filippa Dedorsson (K) sprang bra på 200m. Pers för Filippa som också var väldigt nära pers på 400m.

I de lite längre loppen sprang Lovisa Ellström (K) in på ett nytt fint PB på 800m och Wilma Karlsson (K) kapade fyra sekunder på sitt pers på 1500m vilket gav henne ett brons! Jacob Åhman (P15) satsade hårt i sitt 800m-lopp vilket resulterade i en snabb tid och en fin fjärdeplats. 800m sprang också Meija Peterson (F17) som kom i mål på nytt personligt rekord och även hon en fjärdeplats.

Fler tjejer i F17-klassen som kämpade bra var Irma Jonhed och Vendela Stridsberg. Båda gjorde fina 100m-lopp och Irma sprang dessutom snabbt på 200m. Lathifa Afrah föll oturligt på en häck under lördagens 300mH men laddade om och sprang snabbare än någonsin på söndagens 400m-lopp. Det resulterade i ett nytt pers och en andraplats i F17. I samma heat sprang också Ella Holmqvist snabbt och kom i mål på sin näst snabbaste tid på distansen.

Söndagen avslutades med stav för F13 där Göta hade med 6 deltagare. Tuvali Åhser, Astrid Leandersson och Nora Karlsson slog alla tre till med personliga rekord och Mira Andersson Lernman hade fina försök på pershöjd. Nathalie Wiman Ahlstedt och My Olsson plockade hem Götas sista medaljer med ett silver respektive brons.

Samtliga resultat finns att läsa här.

Bra kämpat och hejat alla aktiva, ledare och föräldrar, det gjorde ni bra!

/Madde