Nya framgångar för Göta

För en dryg vecka sedan arrangerades invigningstävlingen av den nyrenoverade Enavallen i Enköping. Den till en början varma sommardagen växlade drastiskt och himlen öppnade sig över de nylagda mondobanorna. Men det blöta vädret, vilket skapade något besvärliga förutsättningar, stoppade inte det starka startfältet från att prestera sitt allra yttersta.

Kaiza Karlén har haft en lysande säsong och fortsatte i Enköping på samma upptrampade spår. Efter ett inledande hopp på 6,25 m och misslyckat i andra, ökade hon i den tredje omgången till 6,34 m, detta i vindstilla förhållanden och i det ständigt ihållande regnet. Hoppet betydde seger för Kaiza och mersmak inför den resterande säsongen. 

Emilia Kjellberg var den andra götahopperskan i kvinnornas startfält. Emilia som även hon haft en stabil säsong kämpade tappert i regnet och slutade på en tredjeplats med resultatet 5,91 m.   

I herrarnas längdhopp var det träningskompisarna Victor Pettersson och Oskar Erixon från IF Göta som tampades om pallplatserna. Killarna kämpade väl och Viktor kunde efter den avslutande sjätte omgången tillgodoräkna sig en tredjeplats med resultatet 6,82 m. Oscar fick nöja sig med ett hopp på 6,70 m och en fjärdeplats. Starkt jobbat i besvärliga yttre betingelser!

Näslund kastar långt igen

Caroline Näslund har under sommarsäsongen 2021 släppt på handbromsen rejält. Med ett årsbästa på 53,12 m satt i Bottnaryd ligger hon nu trea i Sverigestatistiken, och på en resultattävling på Massas äng förra helgen noterade Carro ännu ett finfint resultat. Det längsta kastet mätte vid detta tillfälle 52,48 m, ett gott kvitto inför stundande SM i Borås. Nu återstår lite vila och förberedelser innan hon är redo att tampas om den ädlaste av medaljer.

Jonas Leandersson slog storlöpare!

Karlstadlöparen Jonas Leandersson har senaste säsongerna visat att han är en löpare att räkna med i stora nationella sammanhang. På lördagens Kungsholmen runt, med en distans på 10 km, kunde Leandersson efter målgång titulera sig som segrare. Segern är inte överraskande för den som följt löpartalangens utveckling, men det tåls ändock att höja på ögonbrynen då både storlöpare som Mustafa Mohamed och David Nilsson fick se sig besegrade(!).

Arrangemanget var det första stora tävlingsloppet sedan pandemins början och ca 1000 personer kom till start. Vi ser fram emot att följa Jonas Leanderssons fortsatta utveckling på kommande lopp.

Säsongsbästa för Melker i Eskilstuna

På tävlingen Julichansen visade Melker Gustavsson god form. Den ännu unge Götahopparen tog hem segern med det förnämliga resultatet 7,15 m, endast två centimeter från hans personliga utomhusrekord. Melker ska till helgen tävla på JSM i Linköping och ställs där inför ett starkt startfält med flera hoppare upp emot 7,50 m. Julichansen visade att Melker även han kan vara med och tampas om höga placeringar.    

Mångkamps-SM

Efter ett längre uppehåll från att tävla i mångkamp var Emil Nilsson tillbaka på banan under förra helgens mångkamps-SM. Med en totalpoäng på 5939 p slutade han på en 10e plats. Emil är uttryckligen nöjd med att återigen kunna genomföra en hel mångkamp, ett steg i rätt riktning och lovande för framtiden. Starkt jobbat!