Ett starkt veteran-SM

Det märktes att det var många veteraner som längtat efter att återigen få tävla på ett nationellt mästerskap. Med anmälningar upp till en ålder av 85-89 år både på dam och herrsidan, totalt 439 aktiva och hela 1374 starter blev veteran-SM 2021 ett lyckat och uppskattat evenemang.

Det sägs att alla goda ting är tre, och därför var det just tre starka veteraner som kom att representera IF Göta under helgens SM-tävlingar.

Först ut var Sören Persson på M55 800 m, en gren som slutade på bästa sätt med en förstaplats på tiden 2:18.99. Uppföljningen blev inte sämre då Sören under lördagen också kunde springa hem ett guld på 1500m. Framgångarna fortsatte även i den tredje löpgrenen 10 000 m, där samme Sören, lekande lätt med spänstiga steg, kunde ta sitt tredje guld för helgen med tiden 36.23.08.

Den numera Göta-tränaren David Frykholm var under helgen tillbaka på tävlingsbanan. En comeback som aktiv, denna gången i klassen M40. David ställde upp i sin tidigare huvudgren längdhopp där han kunde titulera sig silvermedaljör med ett resultat av 6.11m. Talang har även alltid funnits i spjut, i en gren där han kunde plocka hem segern med det högklassiga resultatet 51.16m.

En annan Frykholm med förnamn Eric kom till start i klassen M70 spjut (500g). Eric, född 1950, kastade med resultatet 27.69m hem en fjärdeplats, dryga metern från pallplats.

/Simon K