Götas ungdomsspel ute

Götas ungdomsspel utomhus 2021 gick att genomföra! Vi är glada att våra arrangemang åter är igång och kanske lite extra att just friidrottstävlingarna också är igång. Med 155 deltagare och 479 starter under helgen så kan vi summera tävlingen som en bra tävling. Då majoriteten av IF Götas seniorer var iväg på senior SM så fick ungdomarna stå i rampljuset. Nedan kommer en redovisning över helgen, två dagar med helt olika väderförhållanden.

Lördag:

Likt tidigare år har kast för 15 år och uppåt avgjorts på Massas äng. 12 grader varmt och nordanvindar välkomnade deltagarna till kastfältet. En härlig stämning på kastfältet trotts det kyliga vädret när gren för gren avgjordes vilket gör att allas blickar riktas mot den gren som pågår.

Söndag:

Arenatävlingarna på Tingvalla IP fick motsatsen till lördagsvädret, 20+ och strålande sol under hela dagen. Ypperligande förhållanden för ungdomarna att prestera under dagen. Och personliga rekord haglade in. Även ett nytt tävlingsrekord kunde noteras, det sattes av ingen annan än My Olsson som tog flera guld under helgen.

Vår mångkampare Emil Nilsson visade storform i stavhoppet och luftade över 4,50m och satte därmed ett nytt dunderpers! Superkul att Emil äntligen får visa vad han går för efter haft flera skadedrabbade år bakom sig.

Med den summeringen så vill vi tacka alla funktionärer, ledare och aktiva som varit med under helgen! Nu ser vi ännu mer fram emot att även tillåtas göra ett inomhusspel 2022!

/Mikael med IF Göta kansli