Kraftmätningsfinalen 2021

Fredagen den 3e september lämnade kraftmätningslaget Tingvalla IP för färd till Täby. Efter några återbud pga. skador och sjukdom var 14 ungdomar tävlingsredo. Gänget kvalade in som lag 15 till finalen och när helgen summeras slutar laget på en 12 plats! När helgens individuella prestationer summeras lämnar laget med gemensamt 24 nya personbästa!

Först ut var tjejerna höjd där Elina Örtqvist, Tilde Andersson, Aliz Halász och Amanda Karlsson startade på bästa sätt med och fick med sig 3 nya personbästan. Strax efter var det grabbarnas tur att ge sig in i matchen med längdhopp. Leo Blomberg, Valdemar Silo Andersson, Victor Borsch, Jacob Åhman, Alve W Ottosson och Otto Hallgren gjorde alla en stark insats. I tjejernas häcklöpning sprang Tilde tillsammans med Hannah Hedström och Ida Kristiansson in på fina placeringar i sina heat. Sedan var det snabbt i väg till kulan tillsammans med Elina, Amanda, Aliz och Lorna Gibson. Den slutade med personbästa för Elina, Amanda och Lorna. Samtidigt som tjejerna stötte kula gav sig tre tappra killar sig på häcklöpningen. Ingen gren som de ger sig på ofta med löste uppgiften alla tre och bärgade två personbästan till samlingen. Innan dagens avslutande stafett var det dags för Leo, Victor, Valdemar, Otto, Alve och Fredrik Jansson att kasta spjut och slutade med två nya personbästan. När stafetten var avgjord konstaterades att alla växlingar var godkända och laget sprungit in på tiden 2.41.66 och en 11e plats.

Söndagen betydde en tidigt start för Leo, Victor och Valdemar som började sitt höjdhoppande redan 8.30. Men vad gjorde det, som dom hoppade. Personbästa för både Victor och Valdemar och det var väldigt nära även för Leo. Tjejernas första gren blev spjut, där kastade Amanda, Ida, Lorna, Hannah, Elina och Aliz för poängen och gjorde bra ifrån sig vilket kunde summeras med fyra nya personbästan. Grabbarnas sista teknikgren blev kula där Fredrik, Valdemar, Alve, Victor, Otto och Leo stötte, ett personbästa för Leo och fina stötar av resten. För tjejerna var det längd som fick avsluta de tekniska grenarna. Med lite skadekänningar för någon och lite trubbel att hitta plankan för dagen summerade den tävlingen med personbästa för Amanda, Ida och Tilde. Sista grenarna för helgen var 800m. Killarna först ut med Valdemar, Alve och 800m experten Jacob. Bra insats av alla även om tiden inte vara vad killarna hoppats på. För tjejerna var det Amanda, Tilde, Hannah och Ida vilka bärgade de två sista personbästan för helgen medan resten av laget hejade sig hesa runt om banan.

Helgen summeras med kanonbra prestationer och en grym gemenskap från hela laget!

/Erica med Ledarna