Svealandsmästerskapen

Under helgen gick Svealandsmästerskapen för 13-14 åringar av stapeln på Sannavallen i Kristinehamn. Arrangemanget är både en individuell tävling och en lagtävling där samtliga föreningar i Värmland går samman och samlar poäng för att mäta sig mot övriga Svealandsregioner. Svealandsmästerskapen är en höjdpunkt under tävlingssäsongen som alltid bjuder på gemenskap, lagkänsla och goda resultat. Värmlandslaget ställde upp med 48 aktiva varav 18 götister. Av totalt nio distrikt placerade sig det värmländska laget på en fin tredjeplats bakom Stockholm och Uppland!

Här följer ett axplock från de prestationer som våra Götister bjöd på:

Paris Magid (-08) debuterade på 200mh och satte personligt rekord på 60 meter. Agnes Svantorp (-08) stod för en stabil insats med debut (och pers) på både 60mh och 200mh. Amanda Karlsson (-07) och Aliz Halász (-07) passade på att sätta nya personliga rekord i både 80m och längd. Lorna Gibson (-07) sprang bra på 80m och hoppade fint i längden. Meja Nirs (-08) hoppade längre i längdhopp än hon någonsin gjort tidigare och Tuva Axelsson (-08) sänkte sitt pers på 600m. Josefin Johansson (-08) slog till med tre(!) personliga rekord under helgen (tresteg, längd och 200m) och Saga Lindqvist (-08) satte nya personliga rekord på både 200m och 600m.

I F13 stav hoppade Nathalie Wiman Ahlstedt (-08) och Tuvali Åhser (-08) hem ett guld respektive brons, vilket Nathalie senare följde upp med fin hoppning och en förstaplats även i höjdhoppet. Att Matilda Lindén (-08) fick springa mellan tresteget och spjutet hindrade henne inte från att persa i båda grenarna. Dessutom räckte spjutresultatet till en fin andraplats, vilket också hennes resultat i kula gjorde. Moa sänkte sitt pers på 60mh i försöken och följde senare upp det med en ännu snabbare tid i finalen. Det gick undan för Moa även på 200mh (PB och en andraplats) och dessutom kastade hon hem en bronspeng i F13 diskus.

Lukas Björfelt (-08) gjorde som han gjort så många gånger tidigare denna säsong, slog till med pers på 600m. Han åkte också från Kristinehamn med en ordentlig putsning på sitt 200m-pers. Fredrik Jansson (-07) fick vänta länga på sin första grenstart men passade på att heja på lagkompisarna under tiden. När det väl var dags att kasta öste regnet ner. Ändå stabil kastning i både slägga och kula för Fredrik. I P14 höjd hoppade Valdemar Andersson Silo (-07) och Viktor Borsch (-07) högt. Nya personliga rekord med 2cm respektive 8cm! Leo Blomberg (-07) fick vid flera tillfällen ta en paus i teknikgrenarna för att snabbt riva av en löpgren innan han fortsatte med teknikgrenen igen. Trots det gjorde Leo fina resultat i många grenar, vilket resulterade i många poäng till Värmland!

Grattis och fint tävlat allihop!

/Simon & Madde