Årets skitigaste lopp är tillbaka, lika skitig som vanligt!

Idag kunde vi åter köra Tjurruset, det lopp som ligger extra nära hjärtat då dess unika utformning ger deltagaren en ny erfarenhet efter varje år trotts att de sprungit loppet förr. Den ständigt föränderliga banan, hinder som utvecklats till att vi numera springer in i en butik med färskt bröd och en bagare som kastar mjöl på deltagarna. Med nästan 1000 deltagare var det dags att släppa iväg helt rena deltagare (dock i utspridda startgrupper för att begränsa antalet personer på ett och samma ställe), väl efter en transportsträcka på grusväg möttes deltagarna av skog, snår och såklart lerhålen. Allt för att de ska komma i mål så skitiga som möjligt.

Tjurruset 2021 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

 

Tjurruset 2021 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Först över mållinjen var Axel Erixon som sprang för Grava SK, han sprang in på tiden 41:49, mycket bra tid för att vara ute i skog och obanad terräng. På andraplats på herrsidan var Jimmie Johansson springandes för Löp1, bara 2 sekunder efter ettan fick Jimmie ge vika efter en spurtstrid på upploppet. Trea var Seth Gustafsson också han tävlandes för Grava SK, Seth tid blev 42:00.

På damsidan var det Götaseger i form av Meija Peterson på överlägsen seger på 47:18. Efter Meija kom Josehanna Lundgren Wikström långväga resenär från IFK Mora SK. Josehannas tid vid mål blev 50:22. och bronsplatsen kneps av Alva Olsson tävlandes för Åmåls OK på tiden 51:59.8, precis under 52 minuter. Starkt jobbat av både herrar och damer att prestera dessa tider under de också lite ovanliga förhållanderna.

Tjurruset 2021 i Karlstad
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

För att se hela resultatlistan så hittar du den på EQtimings hemsida här.

Vi fick tyvärr inte genomföra våra barnlopp, Kalvruset och minikalvruset som bidrar till en stor folkfest under hela dagen. Men vi är redan laddade inför loppet 2022 och siktar då mot ett normalt lopp, starkare och skitigare än någonsin!

Tack alla funktionärer, sponsorer, deltagare för denna fantastiskt skitiga löparfest! Tack Fredrik Karlsson på SolstaFoto som förevigar alla våra ögonblick med deltagarna i skogen!

/Mikael genom IF Göta Kansli