Gemensam träning i Sörmons grustag

Hösten ger på många plan en chans att starta om, så även för våra aktiva götister. Efter en välbehövlig vila från allt vad friidrott innebär har nu träningen startat på nytt. Grundträningssäsongen är här och det finns nu tid till att, efter en lång säsong med grenspecifik träning, bygga upp både kropp och knopp. Även inom en individuell idrott som friidrott är det viktigt att tillsammans bygga gemenskap och lagkänsla. IF Göta kör därför under början av hösten gemensamma träningar, bland annat i Sörmons grustag. Två tillfällen är redan avverkade och ytterligare två återstår där alla från 10 år och uppåt är inbjudna. Äntligen är vi igång!

Lördagens pass blev höstens första gemensamma, där hela 43 aktiva deltog. Tränaren för dagen var Anders Möller som bjöd på ett tufft upplägg i den branta lutningen. Grustaget ger möjlighet att varva både explosiva- och uthållighetsövningar på ett skonsamt sätt, något som passar alla grengrupper. Alla aktiva gjorde sitt bästa och bjöd verkligen på sig själva vilket gav upphov till en fin gemenskap under träningens gång.

Bild på gruppen som tränade i Sörmons grustag på lördag den 3 oktober

Lördagens tappra gäng

Måndagens pass, var det Mikael Larsson som höll i taktpinnen. Även detta pass med en god uppslutning av aktiva som kunde glädjas åt uppehållsväder efter en lång helg med regn. Mikael körde ett pass med både korta och långa intervaller om vartannat som även varvades med hopp och smidighet för att få en helhet. Mörkret föll snabbt över grustaget och förutom sprutande mjölksyra präglades stämningen av leenden och glada tillrop. Spannet på åldrarna under de två avverkade träningarna har varit mellan 12-35 år, vilket vi tycker är extra kul. Träning är till för alla och att vi gör det tillsammans bådar gott för vår förenings framtid.

Grymt jobbat både ledare och aktiva!  

Kommande träningar

  • 6 oktober kl 17.30-19, Våxnäshallen
  • 12 oktober kl 17.30-19, Sörmons grustag

 

/Simon Karlén