Stadsloppet trotsade höstväder, över 1000 deltagare

Karlstad stadslopp har funnits med karstad i över 40 år, med ett ofrivilligt uppehåll var vi nu tillbaka. Sommaren har för många arrangörer varit ovist och med restriktioner gjort det svårare att arrangera. Arrangörsföreningen tog beslutet att skjuta upp arrangemanget och lägga det under hösten, närmare bestämt den 16 oktober. Mycket ovist och inte minst ett osäkert väder under den tiden på året. Men vi hade tur med vädret och många var löpsugna vilket gjorde årets upplaga av Karlstad stadslopp till en succé. Över 1000 anmälda till loppet!

Publik fanns längs med banan ute på stan och vid målet för att heja och supporta, tyvärr fick barnen vänta ett år med att vara med i folkfesten igen.

Numera erbjuder Karlstad stadslopp två distanser, 10km och 5km (som vi kallar Götajoggen). På distansen 5km segrade götalöparen Jakob Åhman. Jakob tog hem segern på tiden 16:16.7. En förbättring sedan segern på 5km i Blodomloppet som han sprang två månader tidigare. På damsidan var det även där götaseger i form av Wilma Karlsson, med en klar seger med över 4 minuter ner till andraplatsen. Hennes segertid blev 18:04.9.

I stadsloppet herrarna 10km blev det en lång spurt för 1-3e platsen. Högst upp på prispallen blev Hälle IFs Isak Eriksson på tiden 32:14.3. På andra plast slog sig en götist in i form av Niklas Wassberg 19 sekunder efter Isak, Niklas sluttid blev 32:33.1. Och på tredje plats var det Martin Adolfsson även han från Hälle IF. Martin på tiden 33:11.1.

Damsidans segrare var Lovisa Modig från Falun/Borlänge på tiden 34:57.4. 28 sekunder senare kommer damernas två i mål, Johanna Larsson från Örgryte på tiden 35:25.6. Och tredje dam i mål blev Sofia Hjert, tiden 36:22.4 och tävlandes för Torsby Löparklubb.

För samtliga resultat klicka här.

Tack till sponsorer, funktionärer och publiken som var ute och stöttade, hejade på alla deltagare som var med under arrangemanget!

Och tack till alla deltagare, hoppas vi ses nästa år! Då siktar vi på att springa under sommaren likt tradition.