Fenomenala tider och långa hopp i Växjö

De snabba banorna i Växjö tillsammans med en god form bjuder nästan alltid på goda resultat, och det blev en kavalkad av nya personliga rekord för våra götister på Växjö Quality Hotel Games. Några av tävlingens absoluta toppresultat stod Hanna Karlsson och Lova Perman för. Tjejerna tävlade tillsammans på K 400 m där Lova knep ett silver på nytt PB 54.91 s och där träningskollegan Hanna, även hon, slog till med ett PB med tiden 54.40 s. Det magiska loppet av Hanna resulterade i ett guld, ett tävlingsrekord och en förstaplats på den svenska årsbästalistan. Noterbart är även att hennes tid endast är några hundradelar från den bästa svenska noteringen av en junior inomhus, den tiden är satt av Moa Hjelmer!

På den dubbla distansen stod även Lova Perman för ett otroligt fint lopp där hon med tiden 2:06.32 kunde springa hem ett guld och ett nytt tävlingsrekord. Tiden är inte bara den snabbaste som har noterats inomhus denna säsong, den utmanar även den svenska bästanoteringen inomhus för juniorer som endast ligger 0,9 s bort.

Emilia Kjellberg hoppade under förra helgen långt, och kunde denna helg följa upp detta med att hoppa ännu lite längre. Formen verkar vara på uppåtgående och Emilia kunde hoppa till sig en andraplats med resultatet 6.26 m, endast 4 cm bakom segrande Tilde Johansson. Den fina hoppningen två helger i rad visar på att Emilia har en mycket hög kapacitet och bäddar för fler fina tävlingar framöver.

Alexander Oliver slog redan på försöken på P17 60 m ett nytt PB med tiden 7.09 s. Väl i finalen kunde han springa hem ett silver, en hundradel långsammare än i försöket. Alexander ställde även upp i längdhopp där han kunde plocka hem ett brons med resultatet 6.44 m.

Övriga goda resultat under helgens tävlingar stod Lovisa Ellström för när hon vann kvinnornas C-final på 400 m med det nya personliga rekordet 57.22 s. Tillsammans med Lova sprang hon även 800 m, även här slog hon till med ett nytt PB på 2:13.91 och kunde glädjas åt en fin fjärdeplats. Irma Jonhed sprang 200 m i kvinnornas B-final där hon kunde korsa mållinjen med tiden 26.52 s och Emilia Malmehed stötte hem ett brons i kula med resultatet 13.23 m.

Som sagt, en kavalkad av personliga rekord! Grymt jobbat allihop!

/Simon K