Götister på Kils inomhus, Minna i USA och Carro i Växjö

15-åriga Jacob Åhman tog chansen på Kils inomhusspel och vann B-finalen på M 800 m på det nya personliga rekordet 2:02.57. Tiden var totalt den snabbaste som noterades i alla finaler, och är även ett totalpers för Jacob. Gött jobbat och grattis!

Kaiza Karlén fortsätter att hoppa sig längre och längre in i säsongen med längre och längre resultat. Under helgen vann hon K längd på det nya årsbästat 6,33 m, med mersmak endast sju cm från det personliga rekordet, vilket också är banrekord i Våxnäshallen. Kaiza satsar nu vidare mot ISM i Växjö där det kommer vara ett riktigt getingbo mellan 6,30 – 6,50 m.

Kulstöterskan Emilia Malmehed har haft en lysande inledning på säsongen där hon slagit personligt rekord två gånger. På Kils inomhusspel kunde hon stöta till sig en seger med resultatet 13,95 m. Emilia har under vintern samlat på sig sex tävlingar med fina resultat, en stabil grund som inom en snar framtid säkerligen kommer ge fler personliga rekord.

I de yngre åldrarna fick vi se ett klubbrekord slaget av Liam Olsson i pojkar 11 höjdhopp. Liam tog hjälp av hemmapubliken och gled över 1,43 m. Grattis Liam!

Minna i USA

På andra sidan Atlanten är collegesäsongen i full gång. Minna Svärd sprang under helgen 400 m på 56,09 s, ett lopp där hon slutade trea. I stavhoppstävlingens tuffa höjningsschema tog sig hon över 3,85 m, endast 8 cm från hennes personliga rekord. Minna gjorde även en stark sista sträcka för sitt lag på 4×400 m vilket resulterade i en total tid på 3.46,38. Härligt jobbat Minna!

Carro kastade långt inomhus

På en kasttävling inomhus i Växjö mötte Carolin Näslund internationellt motstånd. Tävlingen blev en jämn tillställning där Carro blev trea och kunde slå sig in mellan fyra kastare från Storbritannien. Trotts att det fortfarande är träningssäsong för de flesta kastare kunde ändå götakasterskan få till ett resultat på 47,68 m, ett mått som lovar gott inför sommaren.