7 medaljer i starkt junior-SM

Under den gångna helgen avgjordes junior-SM i friidrott i Skellefteå. Staden fick under förra året en nya inomhushall och därför fick Florahallen och Skellefteå AIK stå som värdar för årets stora inomhustävling för landets bästa friidrottsjuniorer.

Götas trupp bestod av 15 aktiva och det blev en lyckad helg med flera bra placeringar och 7 medaljer.

Det blev guld i K22 kula när Emilia Malmehed stötte hem segern med 14.12. En stabil seger för Emilia! Guld blev det också för Lova Perman på 400 meter efter stark löpning och nytt personligt rekord med 54.74. Grymt lopp av Lova! I samma lopp spurtade Hanna Karlsson oerhört starkt sista 100 meterna och kom in på 54.96 vilket räckte till silver! Lovisa Ellström sprang en bra final i K22 400 meter och slutade trea på en tid nära det personliga rekordet, 57.22 blev det denna gång för bronset. Lathifa Afrah fullbordade den starka kvartmilshelgen för föreningen när hon blev tvåa på distansen i F17. Med tiden 57.90 var Lathifa klar tvåa med knappa sekunden till guldet. Ella Holmqvist sprang också 400 meter i F17 och i försöken sprang hon nära det personliga rekordet när hon klockades för 60.11.

Lathifa gjorde under söndagen också en fantastisk längdtävling där hon presterade personligt rekord med fina 5.56 vilket gav en bronsmedalj i en oerhört tight tävling. Irma Jonhed slutade 7:a i samma tävling med 5.37. I Irmas serie fanns hopp som lovade mer. Irma sprang också 60 meter på 8.11 och 60 meter häck på nästperset 9.12 vilket gav en bra femteplats. Märtha Larsson och Emma Hjelm hoppade också längd och noterade 4.90 respektive 4.88. Märtha slog personligt rekord i tresteg med 10.62 vilket räckte till en fin sjundeplats i F17. Emma körde också höjd och tog 1.45 och 60 meter häck där det blev ett misslyckat lopp i försöken.

Alexander Oliver hoppade längd i P17 och slog till med nytt personligt rekord 6.77 vilket gav en meriterande andraplats och silver. Alexander var också närmast medalj när han sprang personligt rekord med 7.08 på 60 meter och missade pallen med 1 hundradel. En bra helg för Alex som fortfarande, i jämförelse med sina lagkamrater, är lite av en nybörjare på friidrott.

Alexandra Nilsson och Amanda Fridberg startade i K22 viktkastning. För Alexandra blev det inte lika långt som i de senaste tävlingarna. Nu blev det 15.45 och en sjätteplats. För Amanda var det riktigt nära medalj med 16.00 gav en fjärdeplats, 17 centimeter från bronset. Maja Karlsson hoppade tresteg i K22 och slutade 7:a med 10.36 några decimeter från personliga rekordet.

Melker Gustavsson gjorde återigen en fin längdtävling. Nu blev det 6.95 i M22 och en sjätteplats. Melker hoppade långt i den femte omgången men tyvärr blev det ett millimeterövertramp. Anna Back Nilsson startade i K22 60 meter häck men hade tyvärr flera islag med ett rejält i tredje häcken vilket förstörde Annas chanser till personligt rekord.

Samtliga resultat från tävlingarna här.

Bra jobbat och tack alla för en bra helg!

Nästa år avgörs denna tävling i Karlstads nya inomhusarena!

/Johan