Svealandsmästerskapen

Samtidigt som IVM gick av stapeln i Belgrad hade vi ett gäng ungdomar som tidigt på lördag morgon satte sig på bussen mot Svealandsmästerskapen i Södertälje. Värmlandslaget hade totalt 23 deltagare varav 16 stycken var Götister. I lagtävlingen slutade Värmland på en 5e plats. Tyvärr var det denna gång få pojkar som var med i Värmlandslaget (4st i P13 och endast 1st i P14), så visst finns det fler poäng att hämta hem vid Svealandsmästerskapen utomhus till sommaren!

Av de 46 grenstarter som Götisterna ställde upp i sattes hela 21 personliga rekord! Josefine Johansson persade inte bara en gång utan tre (200m, längd och tresteg) och placerade sig dessutom 4a i F14 på både 200m och tresteg. Moa Karlsson sprang in på en fin 5e plats på 60mh (F14) och Saga Lindqvist gjorde en bra insats i 1000m-debuten (F14). Även Ella Madland (F13) sprang snabbt och tog sig till final på både 60m och 60mh.

Matilda Lindén (F14) och Siri Frisk (F13) plockade viktiga poäng i många grenar. Båda två placerade sig dessutom på en 5e plats i kula. Mira Andersson Lernman (F13) och Tuvali Åhser (F14) hoppade båda bra i stavhoppet, där Tuvali dessutom passade på att höja sitt rekord med 12cm. I längdhoppet för F13 hoppade Signe Johansson längre än hon någonsin tidigare gjort, och långt hoppade också Ellen Rinnemo i F13 tresteg.

Götakillarna passade även de på att slå sina personliga rekord. Axel Wiklund persade i höjd (P13) och Isak Grenegård hoppade för första gången över 2 meter i stav och var endast 3 cm från att ta sig vidare till final i P13 tresteg. Lisa Holmgren var också hon bara centimeter från att ta sig vidare till final, men då i F13 kula.

Nathalie Ahlstedt Wiman visade superform i F14 stav och My Olsson sprang snabbt i F13 800m. Resultaten innebar inte bara en varsin guldmedalj utan även personliga rekord och klubbrekord i respektive åldersklass. Men Astrid Leandersson var kanske den som krossade sitt gamla rekord allra mest. Förutom långa stötar i kula (PB och en 4e plats) sänkte hon sitt rekord på 800m med 12 sekunder(!), kom i mål som fyra i F13-klassen och var bara 24 hundradelar från silvermedaljen.

Om vi bortser från grymma resultat och bra uppförande på friidrottsarenan då, hur hade vi det då? Några luftmadrasser tappade luft, någon matkupong tappades bort och taklampor tändes titt som tätt under natten p.g.a. rörelsesensorer. Ändå ”Bästa helgen ever!” enligt några av ungdomarna.

Bra jobbat också av övriga värmländska deltagare!

Samtliga resultat finns att ta del av här.

/Madde