Kraftmätningen 17 år, 2022

I söndags den 27 mars avslutade våra juniorer inomhussäsongen med att vara med i lagtävlingen Kraftmätningen 17 i Sollentuna. IF Göta hade lag i tjejklassen, killklassen och mixklassen där man i ett lag ska ha med minst 3 och max 8 deltagare per kön. Vi kom till start med sju tjejer och sex killar i grenarna 60m, 800m, längd, höjd, kula och stafett.

Först ut för dagen var längdhopp för killarna och 60m för tjejerna. Låt oss börja med killarna denna gång. Jacob Åhman ställde upp för laget och hoppade fina 4.45 m trots att han hade svårt att finna plankan. Alexander Oliver hoppade näst bäst av alla tävlande och landade på 6.40 m. Dagens utropstecken var Ali Dawood som slog till med ett nytt personligt rekord på 5.87 m trots att han missade hela plankan. Mer finns med andra ord att hämta här!

Samtidig avgjordes tjejernas 60m-lopp där vi fick se nya personliga rekord för Annie Engelbrektsson Jonsson på 9.37s och Nova Rosengren på 8,83s. Emma Hjelm och Märta Larsson sprang stabilt på 8.44s respektive 8.48 s och i A-finalen sprang Lathifa Afrah och Irma Jonhed på 8.11s respektive 8.21s efter stökigt lopp med tre omstarter. De kom 3 och 4 totalt på 60 m.

Tjejerna hastade sedan snabbt vidare till höjdhoppsmattorna och där bjöds det på bra hoppning trots att den ena gruppen hade rejält struligt med vilken höjd man verkligen hoppade på i början. Men, efter att det var utrett kunde vi konstatera att vi hade tre hoppare som klarade 1.45 m idag; Emma, Lathifa och Irma. För Irma ett nytt personligt rekord med 5 cm. Märta och Elina Örtqvist hoppade 1.37m denna dag.

Killarna hade samtidigt 60m och Alexander sprang på snabba 7.15s och kom trea totalt, Ali 7.49s, Nils Erixon och Jacob sprang på nya perstider 8.04s respektive 8.09s. Grymt jobbat!

Tjejerna stötte därefter kula där resultaten blev personliga rekord för Irma, Lathifa, Emma och Nova! Resultaten:  Irma 10.79m, Märta 9.47m, Lathifa 9.32m, Emma 8,74m, Annie 8.47m och Nova 6.75m.

Samtidigt hoppade killarna höjdhopp där vi hade tre startande: Jacob som tog höjd efter höjd och stannade tillslut på 1.49m. Alexander hoppade stabilt och klarade 1.65m. Dagens stora utropstecken (för andra gången!) var Ali Dawood som seglade över 1.69m och ett rejält nytt pers!

I mixklassen ingår även en stafett, som gick av stapeln mitt i programmet varpå höjdhoppet fick avbrytas. Ali stannade på 1.69m då benen inte orkade hoppa efter urladdningen på stafetten.

 

Stafetten, 6x200m. Vår taktik var att köra på knock från start och den taktiken fungerade utmärkt! Först ut var Alexander som växlade först med stor marginal till Irma, därefter Jacob till Märta som alla gick ut i ledningen. Märta ställdes mot segraren på 60m och blev passerad precis på upploppet. Ali hade dock bestämt sig för att visa att formen fortsatt är god och tog över kommandot efter halva sin sträcka och växlade ut Lathifa i ledning. En ledning som hon förvaltade väl och kunde spurta hem segern för IF Göta på fina tiden 2.28.75 s en halvsekund före tvåan! Snyggt jobbat av hela laget!

Direkt efter stafetten var det dags för tjejerna att hoppa längd. Inte en helt enkel uppgift med ett maxat 200m-lopp i benen. Dock hoppade tjejerna bra där Lathifa hoppade 5.18m, Irma 5.02m, Märta 4.81m, Emma 4.70m och Nova 4.35m.

Killarna stötte kula och då vi inte har någon kulstötare i gänget gjorde de bra ifrån sig med 5 kg tung kula. Här blev resultaten Alexander 7.79m, Isak Holmgård 7.54m, Ali 7.23m, Fredrik Jansson 7.17m och Nils 6.68m.

Sista och avgörande grenen var 800m. Här ställde vi upp med fyra killar och fyra tjejer. Killarna sprang först och Alexander sprang i först heatet på fina 2.22, bra löpt av en sprinter! Näst ut var Nils som fick bra ryggar att springa och slog till med personligt rekord på 2.13.06. I finalheatet hade vi både Isak och Jacob med där Isak sprang på 2.20 med en stukad fot och fick linda foten efteråt. Snabbt gick det i finalheatet och Jacob sprang orädd bakom snabba ryggar in som totalfyra på fina nya personliga rekordet 2.01.34! Urstarkt!

För tjejerna sprang Elina först på fina 2.55. I nästa heat sprang både Irma och Märta. De bjöd på underhållning när Irma drog upp tempot och tog en liten ledning. I sista kurvan spurtade Märta ifatt och på upploppet blev det en rafflande kamp och imål skiljde 0.2s till Irmas fördel. I finalheatet sprang Lathifa ett fint, kontrollerat lopp.

När resultaten räknats samman kunde vi konstatera att tjejerna kom på en mycket fin andraplats och vann silver efter Tureberg lag 1 som slog tävlingsrekord. Killarna slutade på en fin fjärdeplats. I mixtävlingen räknas resultaten samman och vi slutade även här på andra plats efter oerhört duktiga Tureberg lag 1 som lyckade slå poängrekordet även här. Totalt slog vi 21 personliga rekord under helgen där även coachernas stämband nog sällan varit så ansträngda!

Vi tackar för inomhussäsongen 2022 och ser nu fram emot en lyckad utomhussäsong!

/Anna Jonhed