Nära nära igen för Götas herrlag

I söndags befann sig Götas herrlag i Jönköping för att kvala till finalen i lag-SM. Som vanligt var det tuffa förutsättningar innan. Det är seger i respektive grupp som gäller. I år var herrarna placerade i den södra gruppen med Växjö och Mölndal som största konkurrenter men där Högby och Linköping utmanade. På pappret fanns en god chans för final så det var ett förväntansfullt gäng som åkte mot Jönköping. På pappret saknades ändå Henrik Larsson, Oliver Ellström och Jonas Leandersson av olika anledningar och trots det fanns god chans till seger.

Grabbarna på plats gjorde en gedigen insats och helt enligt kalkyl, problemet för Göta denna gång var att Mölndal presterade bättre än väntat. Det hela slutade därför med seger för Mölndal med ynka 3 poäng. Det innebär att tjejerna även i år får åka till finalen den 21 juni utan herrlaget. En bra laginsats räckte alltså inte men det fanns mycket att glädjas över på individuell nivå i Götalaget. Vi gör några nedslag och sedan finns fullständiga resultat nedan.

Blott 15 -åriga Jakob Åhman gjorde sitt livs 800 meterslopp och persade med 5 sekunder och noterade karriärens första lopp under 2 min med 1.58. Löparkompisen Nils Erixon persade med 9 sekunder på 1500 meter. Även Niklas Wassberg slog personligt rekord på 5000 meter med 15.38. Där fanns mer då Niklas sololöpte i princip hela sträckan som klar tvåa i loppet. Fjärde löpare David Kjellén persade också efter 10.18 på hinder, även han tvåa. Melker Gustavsson sprang in som tvåa på 400 meter häck, en gren som han normalt inte gör, tack Melker för en kanoninsats utanför komfortzon. Oscar Vestlund stod för en stabil dubblering med seger i slägga och en andraplats i diskus.

Se samtliga resultat från tävlingen här.

/Johan