Vårruset tillbaka och åter bland de största i landet!

Vårruset handlar om gemenskap, motion, glädje och inte minst picknick efter genomfört lopp. Med uppehåll av förklarliga skäl de senaste åren gjordes Vårruset 2022 precis som vanligt! Med över 4000 deltagare så kan vi konstatera att återhämtningen till motionslopp är i full gång men inte helt återställt.

 

Under den nästan 20 år långa traditionen med Vårruset i Karlstad så har vi testat olika väderlekar men majoriteten har varit solig vårkväll. Vi fortsätter att fylla på den majoriteten med ytterligare en kväll med sol och värme. Picknicken som är en stor del i konceptet var även den tillbaka som vanligt och det är fantastiskt att se tusentals personer tillsammans efter loppet som njuter av mat och sällskap med varandra efter loppet och glädjen är total.

Segrande av Vårruset 5km var IF Götas egna Olivia Weslien på tiden 17:04. På andra och tredje plats hamnade Lovisa Modig från Torsby Löparklubb och Wilma Karlsson från hemmaklubben IF Göta på tiderna 17:36 respektive 17:51.

 

Enormt tack till alla som deltog, till alla som hjälper föreningen och medlemmarna som gör arrangemanget, till alla sponsorer som var på plats och förgyllde deltagarnas upplevelse, till alla samarbetspartners som hjälper oss med transporter, sophantering, logistig, kylmöjligheter, el och allt som gör arrangemanget till det bästa Vårruset!