Lova och Minna är i full gång

Lova Perman fortsätter att imponera som tidigare år med grymma prestationer. I år har hon redan slagit sitt gamla personliga rekord på 800m som tidigare var 2:06.12. Hennes nuvarande personbästa är 2:05.08 vilket hon sprang i Finland på Lahti GP, hon tog även med sig en imponerande tredjeplats. Finlandstävlingar verkar ha blivit Lovas grej när hon än en gång drog sig iväg till grannlandet för att springa 800m. 2:05.68 stannade klockan på, bara 6 tiondelar ifrån sitt nysatta personliga rekord.

 

Minna avslutade sin amerikanska friidrottssäsong på NCAA division 2 skolmästerskapet där hon efter dag ett kvalade sig vidare till final på 400mh häck. Dag två var det 4x400m stafett på schemat där tjejerna tillsammans tog sig vidare till finalen med tredje snabbaste tid. Tredje och sista dagen inledde Minna med stavhopp. Hon hoppade 4.05 vilket är tangerat personbästa och räckte till en 9onde plats. 400mh blev den stora succén för Minna denna helgen när hon sprang in på tiden 57.33 och tog hem vinsten! Tiden var ett nytt personligt rekord, skolrekord och även Conference rekord. 1.5h senare sprang hon även in sista sträckan på stafetten där tjejerna tog hem bronset, Minnas sträcktid stannade på 53.13. 

 

Härligt jobbat av båda och det bådar gott för resterande av säsongen! 

/Kansliet