Thomas Jansson på OCR-EM

Den 9-12 juni befann sig götisten Thomas Jansson i Val Di Fiemme, Italien, för att delta i OCR EM (Obstacle Course Racing). Det är de första internationella mästerskapet sedan sporten blev en del av Svensk Friidrott. Italien bjöd på super väder, 34 grader och sol när Thomas kämpade igenom en tre kilometers bana första dagen och en 16 kilometers bana andra dagen. 

 

Dag 1: Thomas kom till sin första start, short course, som innebar en 3km lång bana, lite nervös över att hans axel inte skulle hålla hela banan… Men visst gjorde den det! Trots en riktigt tuff EM bana lyckades han behålla ett av sina tre band hela vägen in i mål och placerade sig på 24:e plats i sin åldersgrupp. Bra start på OCR EM! 

 

Dag 2: Dag två var Thomas sugen på revansch och det var något han verkligen lyckades med! Första dagen var det 3km bana, denna gång var banan 16km lång med 50 olika hinder. Hans mål inför dagens race var att axeln skulle hålla och att han skulle ta sig i mål med alla tre banden kvar vilket innebär att man klarat alla hinder under banans gång. Thomas tog sig, precis som han ville, igenom hela banan med alla banden kvar! En nöjd Götist åkte ifrån Italien med ett leende på läpparna efter att han genomfört OCR EM med härliga prestationer!

 

GRATTIS THOMAS! 

/Kansliet