Götister på BAUHAUS-galan

Igår avgjordes BAUHAUS-galan på Stockholm stadion där Göta hade fem götister som tävlade i förtävlingarna och en som tävlade i huvudtävlingen. Härliga prestationer med tre personliga rekord och två stycken under junior VM kval. 

Henrik Larsson sprang i A-Finalen på 100m under huvudtävlingen. Motståndet var på högsta nivå och Henriks sluttid blev 10.40!

 

Tävlingen startade annars med 400mh där vi hade tre götister, Lathifa Afrah på bana ett, Hanna Karlsson på bana tre och Minna Svärd på bana fem. Lathifa sprang in på ett nytt personligt rekord, 61.01. Härlig form check inför U18 EM i Jerusalem som hon åker till på lördag. Lycka till Lathifa! 

Minna sprang även hon på ett nytt personligt rekord, 57.22 vilket bådar gott för helgens Karlstad GP tävling. 

Hanna Karlsson sprang sitt andra 400mh lopp för denna säsong och hon har sprungit under junior VM kvalgränsen båda loppen. Grattis vill vi säga till Hanna som nu officiellt har blivit uttagen till JVM i Colombia. 

 

Grattis vill vi även säga till Lova Perman som också blev uttagen till JVM! Hennes lopp i helgen visar att hon är påväg mot en riktigt god form när hon sprang i mål på 800m på tiden 2:05.58 som återigen är under JVM kvalgränsen. 

Oliva Weslien sprang i samma heat som Lova Perman och Olivia sprang in på ett nytt personligt rekord, 2:08.56. Grymt jobbat Olivia! 

 

Härligt att se så många götister representera klubben på en sådan högklassig tävling. Nu laddar vi om för Karlstad GP på söndag på Tingvalla IP. 

 

/Kansliet