Karlstad Grand Prix tackade av anrika Tingvalla IP

Karlstad Grand Prix 2022 kommer gå i historien som det sista Karlstad GP på klassiska Tingvalla IP. Flera stjärnor ville ta chansen att tävla en sista gång på Tingvalla, så som Fanny Roos, Kim Amb, Andreas Kramer, Simon Petterson och Daniel Ståhl. Flera av dessa stjärnor kunde man senare se på EM i München. Vädret under kvällen såg ut att bli en regnig historia då det regnade under förtävlingarna men när väl huvudtävlingen skulle börja så sprack himmeln upp och solen sken över Tingvalla IP resten av kvällen.

Kvällens höjdpunkt var herrarnas diskus där världsettan Daniel Ståhl fanns på plats och han gjorde inte Karlstadpubliken besviken då han kastade hela 66.75. Träningskompisen Simon Petterson som senare under sommaren skulle komma att bli världstvåa efter Daniel, kom två i tävlingen och kastade 63.33.

I kulringen var den svenska kulstjärnan Fanny Roos till start. Fanny visade en jämn och hög nivå då 5 av hennes 6 var inom 61 cm. Fannys längsta stött var 18.59 bara 16 cm från hennes egna banrekord och var över 1 meter längre än tvåans resultat.

På löparbanorna gick det undan. Från hemmaklubben IF Göta sprang Henrik Larsson mycket bra mot tufft utländskt motstånd på 100 meter, Henrik vann 100 meter på fina 10.30. På 800 meter fanns den svenska rekordhållaren Andreas Kramer på plats, Tingvalla är en speciell arena för Kramer då han har slagit det svenska rekordet på 800 meter två gånger på Tingvalla. Denna gång blev det inget svenskt rekord för Andreas men han vann loppet på tiden 1.46.55.

Under kvällen slogs två banrekord, ena banrekordet kom på kvinnornas 100 meter där nyzeeländskan Zoe Hobbs vann och sprang på det nya banrekordet 11.25, som var 2 hundradelar snabbare än det tidigare banrekordet. Det andra banrekordet för kvällen och det sista nysatta banrekordet någonsin på Tingvalla IP kom på 400 meterhäck för kvinnor där syd afrikanskan Zeney Van Der Walt vann på tiden 55.33 och slog ett 32 år gammalt banrekordet med 12 hundradelar.

Tingvalla IP fick helt klart ett värdigt avtack med fantastiska tävlingar och resultat samt två nya banrekord. Nästa år kommer Karlstad Grand Prix att vara på helt nya Sola Arena där nya historier ska skrivas och rekord ska slås.

/Kansliet