Perman vidare till semifinal

Igår sprang Götas Lova Perman sitt försöks heat på 800m i Colombia på Junior VM. De fyra snabbaste löparna i varje heat blev direkt kvalificerade till semifinalen och därav blev det ett taktiskt lopp. Ingen i loppet var sugen på att höja tempot så när det var 200m kvar av försöks heatet blev det fart på löparna. Lova Perman som låg på femte/sjätteplats vid 600m passeringen drog på med en stark spurt och sprang upp sig själv till en tredjeplats. Denna placering höll hon hela vägen in i mål och var en utav de fyra löparna i sitt heat som tog direkt kvalificeringsplatserna! Grymt sprunget Lova! 

Ikväll springer Lova Perman semifinalen 23:10 svensk tid! 

Idag kör även Hanna Karlsson igång sitt mästerskapsäventyr, 400mh försök ikväll 18:25 svensk tid!  

Stort lycka till tjejer! 

/Kansliet