Styrkebesked för Blodomloppet

Blodomloppet har kommit tillbaka i full fart 2022 och idag 1 september så genomförde vi det i Karlstad. Med över 1700 deltagare och ett soligt Karlstad så var det inte mycket mer som krävdes för att det skulle bli succé.

Det absolut sista stora arrangemanget på Tingvalla IP för IF Göta Karlstad så rundar vi av på bästa sätt. Vi uppmärksammar blodgivning och hur viktigt det är OCH vi sätter över 1700 deltagare i rörelse. Sensommarsol och ca 17 grader var de perfekta förhållandena för att deltagarna skulle kunna springa och picknicka efter loppet. Vi kan nu lägga in det sjätte Blodomloppet i Götas historia på genomförda arrangemang.

20220901 Blodomloppet i Karlstad den 1 september 2022
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

Vi minns förra årets arrangemang som en smygstart med ett blygsamt deltagarantal på 500 personer. Efter att öka på med över tusen personer så känns det som att vi tar oss i rätt riktning. Folkfesten är tillbaka och många arbetsplatser främjar sina anställdas hälsa och bjuder sina anställda på detta lopp. Roligt att det inte bara är vi som främjar folkhälsan!

20220901 Blodomloppet i Karlstad den 1 september 2022
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

I tävlingsklasserna så var det som vanligt snabba tider, på herrarnas 10km så var det David Kjellén från hemmaklubben IF Göta som tog hem segern. Han sprang den 10km utmanande banan på 35:59, därefter kom Christoffer Skantz in på en andraplats på tiden 36:24. Trean i klassen heter Alexander Jänsson, bara född 1997 och han kom in på tiden 37:00.
I damer 10km så vann Moa Andersson på tiden 44:06, först efter Moa var Miriam Monfelt Stade på tiden 44:40. och tre i mål var Sigrid Josefsson på tiden 45:45.

I herrarnas 5km så segrade en orienterare, Viktor Skoog, på tiden 16:34. På andraplats fanns åter igen en Götalöpare, det är Jakob Åhman som även var på pallen året innan, detta år på tiden 17:29. Tredjeplatsen gick in på tiden 19:06 och det var Magnus Johansson som tog den.
På damsidan var det Frida Hansson som stod högst upp på prispallen. Frida sprang på tiden 21:12. Tätt efter var Wilma Jonsson, hon bara 6 sekunder efter ettan. Wilmas tid blev 21:18. Trea blev Sandra Jansson på tiden 21:36.

Avrundningsvis så vill vi tacka alla deltagare för en härlig kväll på Tingvalla, tack till alla funktionärer som står längs banan och arrangemangsområdet och ser till att deltagarna får en toppenkväll.

20220901 Blodomloppet i Karlstad den 1 september 2022
Foto: Fredrik Karlsson / SolstaFoto

/Mikael Larsson, Projektledare IF Göta Karlstad