Svealandsmästerskapen

I helgen var 18 götister födda 2008–2009 anmälda till Svealandsmästerskapen i Eskilstuna. Värmlandslaget bestod av totalt 43 aktiva där totalt sju föreningar fanns representerade. Ett toppengäng både utanför och på arenan som tillsammans slutade på en fin 3e plats i lagtävlingen.

IF Göta åkte hem med tolv individuella pallplatser fördelat på tre guld, två silver och sju brons. Dessutom hade vi deltagande med i silverlagen i både F13 5x60m och F14 4x80m. Som vanligt sattes också flera nya personliga rekord och hjälteinsatser gjordes i grenar som ungdomarna vanligtvis inte brukar delta i, till exempel Josefine Johansson som samlade in många och viktiga poäng i F14 2000m.  ”Heja Värmland!” ekade över Ekängens friidrottsarena, precis som det ska vara på lagtävlingar!

Isak Grenegård slog till med dunderpers i P13 stav där han hoppade 2,67, vilket räckte till en tredjeplats. Astrid Leandersson, Mira Andersson Lernman (F13) och Nathalie Wiman Ahlstedt höjde även de sina PB i stav, vilket dessutom räckte till guld för Nathalie i F14-klassen. Tuvali Åhser (F14) hoppade kanske bättre än någonsin och var retligt nära att glida över nytt PB även hon. Tuvali fick ändå med sig en fin fjärdeplats.

Ella Högman Skager (F13) och Josefin Johansson (F14) hoppade långt i tresteg och placerade sig på fjärde- respektive sjätteplats. Ella hoppade också långt i längden och har nu bara några få centimeter kvar till 5-metersgränsen!

Hanna Mårtensson och Siri Roman (F13) sprang båda snabbt på 200mh (PB). Men Roman nöjde sig inte med bara ett häck-PB utan sänkte också sitt rekord på 60mh med 37 hundradelar. Någon mer som sänkte sitt PB ordentligt var Mira Andersson Lernman som putsade PB´t på 200m med nästan två och en halv sekund!

F14-tjejerna Matilda Linden, Moa Karlsson och Nathalie Wiman Ahlstedt kastade långt i kastgrenarna vilket räckte till brons i kula (Matilda), diskus (Moa) och slägga (Nathalie). Lisa Holmgren och Siri Frisk (F13) fixade också många poäng till Värmlandslaget genom bra resultat i både kula och slägga. I samma släggtävling passade även Hanna Mårtensson på att kasta långt, vilket innebar ännu ett nytt PB.

Moa Karlsson nöjde sig inte med en tredjeplats utan sprang också snabbare än någonsin på 80mh, vilket räckte till ytterligare en bronspeng. Fler häcktjejer som sprang snabbt var de i F13-klassen där My Olsson och Nora Karlsson tog guld respektive brons på 200mh. Dessutom gick både My, Nora och Ella Madland vidare till final på 60mh och passerade mållinjen som tvåa, trea och fyra! Ella sprang också hem silvermedaljen i F13 60m och My guldmedaljen i F13 600m. Längst av alla Götister sprang Astrid Leandersson som slutade på en fin femteplats i 1500m-premiären.

Alla resultat finns att ta del av här.

Härligt jobbat hela Värmlandsgänget, fantastiskt att få följa med!

/Madde