Miniorlandslaget – IF Göta och ATEA

Under året har föreningen och ATEA Karlstad samverkat i ett projekt kallar Miniorlandslaget. ATEA och Svensk Friidrott har samarbetat länge och nu gör man en gemensam satsning på idrottssvaga områden runt om i landet. Man gör det i samarbeten mellan ATEAs lokala kontor och den lokala friidrottsföreningen.

Under sommaren erbjöds därför prova-på friidrott på Kronoparken och Våxnäs vid tre tillfällen på varje plats. Några av föreningens aktiva fanns på plats för att lotsa besökande ungdomar i att testa friidrott. Man kunde mäta sin tid på sprintlopp, man kunde hoppa och kasta samt samla poäng i diverse banor.

I lördags togs ytterligare ett steg i projektet när ATEA-olympiaden genomfördes i Eva Lisa Holtz arena med 30 barn från Kronoparken och Våxnäs/Gruvlyckan deltog. Man provade 5 grenar och jagade personliga rekord i samtliga grenar. Efteråt var det prisutdelning och de nysatta personliga rekorden noterades på respektive diplom.

En riktigt lyckad dag och många glada barn kunde bussas tillbaka hem efter en intensiv förmiddag!

/Kansliet