Starkt SM av föreningen

Under helgen gick ISM av stapeln i Malmö och Göta fanns som vanligt representerade med en stark trupp!

Det blev ett fint facit med flera personliga rekord och 4 medaljer!

Henrik Larsson tog guld över 60 meter efter stabil löpning med 6.67 i finalen. Henrik tog en övertygande seger med en dryg tiondel och visar att formen håller i sig. I vikt blev det silver för Sara Forssell efter stabil kastning utan fullträff. Det längsta kastet mätte nu 20.20 vilket innebar lika långt till guld som marginal till bronset då segern gick för 21.41 och tredjeplatsen för 19.27. Silver blev det även för Olivia Weslien som med det tog sin första individuella SM-medalj! Olivia sprang final på 1500 meter och gjorde det på ett strålande sätt. Olivia kom i mål på 4.23.71 efter taktisk fin löpning. Segern gick säkert till Hanna Hermansson på 4.14 men det var god marginal till bronset som gick till Anna Silvander på 4.27. Kaiza Karlén anslöt till truppen direkt från Valencia. Kaiza som är tillbaka på allvar efter sommarens skadebekymmer visade att formen är på gång. Med 6.24, stort årsbästa, knep Kaiza bronset i benhård konkurrens. Ett kanonbra resultat och ett verkligt fint kvitto under en kort inomhussäsong!

Emma Palmgren deltog i samma final som Sara i viktkastning. Emma kom in i tävlingen med ett personbästa från 2021 på 16.77 och ett årsbästa på 16.29. Nu blev det stort personbästa med hela 17.15 vilket gav Emma en fin 8e plats. Emilia Malmehed stötte personligt rekord för inomhus med 14.45 i kula vilket gav en fin 5e plats bara 4 cm från 4e platsen. Unge Jacob Åhman gjorde senior-SM debut och slog ett prydligt personligt rekord för inomhus med 1.58.94. Grymt jobbat och inspirerande första gången i seniorsammanhang. Mångkampare Rikard Throgen Hedin stötte också kula och noterade ett prydligt personligt rekord med 12.91. I stav blev det 4.40 för Rikard som såklart hade hoppats på mer där. Hanna Karlsson och Lovisa Ellström sprang 400 meter och för Hannas del blev det seger i försöken men tiden räckte inte till A-final i de tuffa kvalreglerna. Hanna valde att stå över B-finalen och rikta in sig på revansch kommande helg. Lovisa fick en svår bana och noterade en bit ifrån sitt årsbästa. Arvid Ryberg hoppade höjd och noterade ett årsbästa med 1.95 i en mycket tajt tävling där bronset delades på 2.00 i andra försöket. Melker Gustavsson nådde 6.92 som längst i längdfinalen. Ett långt andrahopp hade räckt till fortsatt hoppning men blev nu dömt övertramp och Melker fick nöja sig med en 12e plats. Emilia Kjellberg kunde, på grund av en ryggkänning, inte göra sig själv rättvisa i längd. Det blev 5.67 denna gång, otur för Emilia som har långt större kapacitet.

Bra jobbat alla!

Sara Forssell följde för övrigt upp lördagens silverkast i vikt med att kasta över 66 meter i slägga under söndagen! Ett synnerligen starkt resultat såhär tidigt på året, kul!

/Johan