Regionsmästerskapen – Svealand

Under helgen var det dags för Regionsmästerskapen för Svealand, en tvådagarstävling i Sätra friidrottshall. För friidrottens 13- och 14-åringar är Regionmästerskapen Svensk Friidrotts högsta mästerskapsnivå. En tävling som inte bara ska ses som säsongens största tävling, utan också ska bjuda på gemenskap över klubb- och distriktsgränser. Denna gång lite extra speciellt då det var första gången som vi från Värmland tävlade för Södra Svealand tillsammans med Närke, Sörmland och Västmanland.

Från Göta hade vi med 15 aktiva, 3st tjejer födda 2010 samt 1st kille och 10st tjejer födda 2009. Som vanligt fina prestationer både på och utanför banorna. I stav hoppade både Mira Andersson Lernman (-09), Hanna Mårtensson (-09) och Isak Grenegård (-09) stabilt och på höga höjder. Ella Högman Skager (-09) hoppade långt i både längd och tresteg (4a). Elina Åhser (-10) hoppade även hon bra i tresteg och var bara några centimeter från sitt PB. Ella Madland (-09) sprang in på ett nytt PB på 200m, trots att hon under vintern inte kunnat springa p.g.a. skada. Ellen Rinnemo (-09) avslutade sitt 1000m-lopp med en ordentlig fartökning och passerade mållinjen på nytt SB. I samma lopp sprang Mira Andersson Lernman in på ett nytt PB. Siri Roman (-09) sprang bättre än någonsin på 60mh vilket också Erica Berglund (-10) gjorde på 800m (PB).

Både Astrid Leandersson (-09) och Siri Frisk (-09) slog till med PB i kula. Siri fick dessutom till riktigt långa kast i viktkastningen och slutade på en fin 6e plats (PB). I samma grenar tävlade också Lisa Holmgren (-09) och även hon slog till med ett ordentligt PB i viktkastningen vilket räckte till en 4e plats. Inget PB för Lisa i kulan, men en välförtjänt silvermedalj! Nora Karlsson (-09) satte PB på 60m häck i försöken, vilket tog henne vidare till finalen. Till finalen tog sig också My Olsson (-09). My och Nora passerade mållinjen som första och tredje löpare och plockade därmed hem både guld- och bronsmedaljen. My hoppade också hem förstaplatsen i längdhoppet och sprang sista sträckan för det stafettlag som vann 6 x 200m. Anaïs Isaksson (-10) satte i somras PB i höjd när hon hoppade 1.20. I lördags höjde hon sitt rekord till 1,51(!) och plockade samtligt hem guldet i F13-klassen. Grymt! Så, vi sammanfattar götisternas insats med många personliga rekord och 6 medaljer. Bra jobbat allihop!

Hur gick det då i lagtävlingen för Södra Svealand? Trots att laget bestod av 93 aktiva hade vi ändå inte tillräckligt många deltagare för att få poäng i alla grenar, men stannade på en tredjeplats. Om vi däremot kollar på poängställningen för F14 kan vi konstatera att Södra Svealands 09-tjejer med marginal vann över Stockholmslagen och Mittsvenska. Och hade vi fått poäng för gemenskap och hejarop, ja då hade Södra Svealand vunnit överlägset!

/Madde