Härlig premiär av Värmlandsstafetten!

Äntligen!

Igår avgjordes den första upplagan av Värmlandsstafetten, och vilken härlig start det blev!

Efter att tre tidigare försök avbrutits pga pandemin blev det äntligen dags. Allt annat fanns på plats förutom vädret men det märktes inte på stämning och atmosfären på Sundstaområdet i Karlstad. Det blev en härlig kväll med en härlig mix av deltagande lag. 32 lag var anmälda och 30 lag kom till start. Företag, föreningar, kompisgäng, kollegor, skolor och ungdomar i lag i en härlig mix. Kul också med några ungdomslag från Grava SK och Västerstrands AIK bland annat.

Starten gick klockan 18.00 och det gällde då att flytta pinnen så långt som möjligt innan klockan 20.00. Reglerna är enkla, man ska vara minst 5 och max 15 deltagare i laget och pinnen måste växlas till en ny löpare varje varv. Runt Sundstatjärn betyder det växling efter 1283 meter genomförda.

Segrare bland företagen blev Aware som lyckades springa 30 192 meter under kvällen. Om andraplatsen var det tight men Lecab lag 1 hann lite längre än Swedbank på tredje plats men 29 878 meter respektive 29 495 meter.

Bland föreningarna var IF Göta snabbast och avverkade hela 36 538 meter. Tvåa bland föreningar var Götas ungdomar följda av Kils OK på 33 502 meter respektive 29 786 meter.

Här finns samtliga resultat från loppet.

Vill ni ser mer detaljer och sträcktider så finns dom här. Observera att där redovisas antal varv som fullgjordes inom ramen för de 2 timmarna.

Bilder från gårdagen finns här, alla levererade av Solsta Foto, Fredrik Karlsson.

Nu går pinnar på tryck och levereras tillbaka till deltagande lag och vandringspokalen kommer att hamna hos Aware inom kort.

Stort tack till alla inblandade och varmt välkomna igen nästa år!

/IF Göta & OK Tyr