Götas damlag- SVENSKA MÄSTARE 2023!

I lördags gick Lag-SM finalen av stapeln på Sollentunavallen i Stockholm. IF Götas taggade damlag fanns på plats för att kriga om poängen. Vi visste på förhand att det skulle bli en otroligt tight kamp och papperskalkylerna sa allt från medalj till en 6: plats.

Först ut var Anna Back Nilsson på korta häcken. Hon sprang in på nytt personligt rekord och gav laget en pangstart på tävlingen. Strax därefter var det dags för Emilia Kjellberg att ge sig in i elden. Hon skulle ha en hektisk dag med dubbla grenar plus stafett. Första gren var tresteg där hon i sista hoppet knep en extra placering för att sedan direkt jogga vidare mot 100m starten. Snabbt byte av skor, in i startblocken och i mål som trea. Grymt jobbat!

Samtidigt som Emilia Kjellberg började tresteget gick Emilia Malmehed in i kultävlingen. En tävling där hon hade en tuff fight med Hässelbys Frida Åkerström. Emilia tryckte till med ett nytt personligt rekord och visade även att det finns mer i kroppen. Vi passar på att önska henne lycka till på Junior-EM som går av stapeln kommande helg.

Emilia Malmehed

Lovisa Ellström sprang 400m vilket resulterade i ett säsongsbästa och en fin 6:e plats. Strax efter Lovisas 400m lopp var det dags för Sara Forsell att gå in i släggringen. Släggtävlingen blev en tight uppgörelse om poängen och Sara krigade till sig en fin 4:e plats.

Tuvali Åhser och My Olsson hoppade på toppen av sin förmåga, i stav respektive höjd. Båda upp och testade på pershöjder, vilket resulterade i värdefulla poäng. Samtidigt som höjdhoppet drog i gång gick även starten för 200m. Irene Ekelund gav sig i väg och sprang hem en fin tredjeplats.

Irene Ekelund

Olivia Weslien hade en tuff dubblering framför sig. Först 1500m som blev ett riktigt taktiklopp med en rejäl tempoökning sista 400m. Olivia visade på en fantastisk spurt och sprang in på en fin andraplats för att sedan ladda om för 5000m som skulle gå ett par timmar senare.

Olivia Weslien

Likt släggtävlingen så var även diskustävlingen högkvalitativ med hela svenska eliten på plats. Erica Larsson visade på stabil kastning och kammande hem en fin 5:e plats. Under diskustävlingens gång startade även 3000m hinder. Meija Peterson slog till med ett säsongsbästa och en 5:e plats, fina poäng till laget.

Hanna Karlsson och Kaiza Karlén gick in i elden strax efter varandra. Hanna först ut på 400m häck, vilket gav ett fint säsongsbästa och grenseger nummer 1. Likt Emilia passar vi även på att önska Hanna lycka till på JEM kommande helg. Längdhoppet kom att bli en fin och tight tävling där Kaiza tryckte till med längsta hoppet i sista och kammade hem grenseger nummer 2.

Sen var det återigen dags för Olivia. Hon visade även på otroligt stark löpning under 5000m loppet, sprang in på ett nytt personligt rekord och kammade hem lagets tredje grenseger. Här började vi ana att laget skulle kunna nå riktigt högt men än kunde mycket hända. Direkt efter 5000m loppet var det dags för Lova att ge sig i väg på 800m som även det blev ett taktiklopp. Lova springer in på en fin 3:e plats.

Spjutet var sista teknikgren innan den avslutande finalen. Carolin Näslund visade på fighteranda skickade i väg sitt bästa kast i sista omgången. Gick en centimeterkamp med Örgryte och fick med sig en fin 5:e plats.

Inför den avslutande stafetten var laget i ledningen men stafett är stafett och pinnen ska runt. Om laget sprang in som trea spelade det ingen roll vilka som var före, då skulle segern vara klar. Laget, bestående av Hanna Karlsson, Irene Ekelund, Emilia Kjellberg och Kaiza Karlén, gjorde ett strålande lopp och sprang in som tvåa. En spänd väntan på godkända växlar och när alla vita flaggor var hissade, var segern klar! Tiden 46.01 gav även mersmak inför stafett-SM.

Vilka fantastiska tjejer vi har! De visade återigen på en fin laganda där de hejade, peppade och stöttade varandra, tillsammans blev de svenska mästare 2023!!

/Josefin & Erica