JEM, VM i skyrunning och Universiaden – medalj till Meija!

På Junior EM i Jerusalem som pågår just nu har vi Alexander Oliver som sprungit 200m. Det blev tyvärr inget avancemang för Alexander men en fin 4e plats i försöksheatet och återigen en riktigt bra tid med 21.73 i -1.2m/s. Vi får återigen se Alexander under torsdagsmorgonen när det är dags för försök på 4x100m. 

Tävlingarna från JEM kan du följa genom att gå in på SVT play eller på följande länk: https://allathletics.tv 

I Italien har Meija Peterson deltagit i Junior VM i Skyrunning där hon kom 7a i klassen Vertical som innebär att man springer 3,8km rakt uppför. Därefter sprang Meija hem ett överraskande VM silver i klassen Skyrace som är 13km löpning 1300möh.

Riktigt imponerande, grattis Meija!

Mästerskapen avlöser varandra ett efter ett och i Chengdu, Kina går Universiaden av stapeln. Där hade vi Sara Forssell på plats efter en hel del flygstrul och borttappade bagage. I kvalet fick Sara visa prov på mental styrka när det först blev två kryss innan hon lyckades knyta ihop säcken och fick iväg släggan så att den landade på 57.41. En 11e plats och finalavancemang! I finalen gick det bättre och väl där blev det en fin 8e plats för Sara med slutresultatet 61.49. 

/Kansliet