ATEA-olympiaden avslutade året med Miniorlandslaget

I söndags avslutades den tredje säsongen av Miniorlandslaget i Karlstad. ATEAs satsning på föreningssvaga områden görs under parollen Miniorlandslaget och tillsammans med det lokala ATEA-kontoret. Under sommaren erbjöds 6 prova-på tillfällen då ledare från Göta gjorde det möjligt att prova friidrott på Våxnäs och på Kronoparken. Under september genomfördes träningspass på Våxnäs och Gruvlyckan under en 6-veckorsperiod, en dag i veckan per plats. Här var KBAB, det kommunala bostadsbolaget, engagerade och bjöd in sina hyresgäster till aktiviteterna. Aktiviteterna lockade många deltagare och kul att fler vill hjälpa Miniorlandslaget att växa.

Säsongen avslutades i söndags med ATEA-olympiad där ungdomarna får inta nya Eva Lisa Holtz arena för att prova friidrottsgrenarna i sin rätta miljö. Det var tredje gången som tävlingen gick av stapeln och denna gång samlades drygt 30 barn för att mäta sina friidrottsresultat. För några var det första gången vilket betyder att personliga rekord sattes. För några var det andra eller tredje gången vilket betydde att de kunde se sin utveckling när de jämförde sina tidigare diplom.

 

Stort tack till ATEA för att ni ger för barn möjligheten att delta i friidrott och i (Minior) landslaget!

Tack också till KBAB för ert engagemang att få fler att komma till aktiviteterna!

/Kansliet