Värmlands ungdomar tvåa i Distriktskampen

I lördags avgjordes Distriktskampen i Eva Lisa Holtz arena. En årligen återkommande lagtävling som i år arrangerades av IF Göta. Tävlingen, som har funnits sedan lång tid tillbaka, riktar sig till ungdomar i åldersklasserna F13, P13, F15, P15, F17 samt P17 där varje åldersklass tävlar i 60m, 60m häck, 200m, 800m/1000m/1500m, höjd, längd, stav samt kula. I varje gren och åldersklass finns två flickor och två pojkar från varje lag representerade. Lagen samlade under dagen ihop så många poäng som möjligt, vilka baserades på placering.

Trots att de svenska friidrottsdistrikten under de senaste åren har gjorts om och de värmländska föreningarna nu tillhör Södra Svealands Friidrottsförbund beslutades det att ungdomar från ”gamla Värmlands Friidrottsförbund” skulle fortsätta att tävla i Distriktskampen som ett värmlandslag. Övriga lag som deltog var Halland, BohuslänDal-Västergötand samt de tre norska lagen Akershus, Oslo och Team Øst/Vest fold.

Totalt deltog 51 ungdomar från sju värmländska friidrottsföreningar (IF Göta Karlstad, Kils AIK, Karlskoga FIF, KFUM Arvika, SK Bore, IFK Sunne samt Säffle FIK) varav 26 var Götister.

Trots att det är tidigt på inomhussäsongen gjordes många fina resultat och en hel del personliga rekord. Precis som tidigare år bjöd det värmländska laget på bra stämning, hejarop och härlig gemenskap! Trots att det var Göta som stod som arrangör var det flera andra värmländska föreningar som under dagen stöttade upp med funktionärer. Tävlingsdagen visade på att ungdomar, ledare och föräldrar i Värmland har en vilja och intresse att vara med och utveckla friidrotten framåt. Härligt!

Tävlingen avslutades med 6x200m stafett, där en flicka och pojke från varje åldersklass sprang varsin sträcka.  När poängen från samtliga grenar summerades stod det klart att Värmland tog hem andraplatsen. Akershus samlade ihop flest poäng och vann därmed tävlingen, medan tredjeplatsen togs av Team Øst/Vest fold.

Samtliga resultat från tävlingen finns att ta del av här.

Värmlandslaget, Distriktskampen 2024

 

/Madde