Kils inomhusspel, Raka Spåret och Czech Indoor Gala

Under den gånga veckan hade vi flertalet tävlingar där många Götister var i farten. Först ut hade vi Czech Indoor Gala där Henrik Larsson sprang 60m och visade upp fin stabilitet på snabba tider. 6.60 i försöken och sedan 6.59 i finalen efter en riktigt stark avslutning. 6.59 räckte till tredjeplats och Henrik slog ett par riktigt tunga namn i finalen. Nästa tävling för Henrik blir inomhus SM på hemmaplan, det ser vi fram emot!

På Raka Spåret i Stockholm hade vi 5 Götiser där Sara Forssell slog till med säsongsbästa 20.94, seger i tävlingen och klättrar till en fjärdeplats i Sverigestatistiken. En till som imponerade var Jacob Åhman som sprang nytt personligt rekord på 800m med 1.54.23. Det blev en tredjeplats i B-finalen för Jacob men den fina tiden räckte för att slå flera av löparna i A-finalen. Ella Laine och Lucas Björfelt sprang båda två 1500m och gjorde det på varsitt nytt personligt rekord med 4.49.96 respektive 4.21.20. Samuel Ekelund var den femte Götisten men där hade Samuel dessvärre lite krångel med ansatsen vilket resulterade i tre övertramp.

I Eva Lisa Holtz arena arrangerades Kils Inomhusspel och Göta stod för hela 141 starter under lördagen. I herrarnas längdhopp blev det säsongsbästa för Melker Gustavsson med 7.06 och ett nytt personligt rekord för Ali Dawood med 6.86. Personligt rekord blev det även för Maja Karlsson som tog sig över 11 meters linjen med 11.03. Emma Palmgren kastade personligt rekord i vikt med 18.65 och Nathalie Wiman Ahlstedt slog personligt rekord i både längdhopp och viktkastning med 5.01 respektive 16.88. Personligt rekord blev det även för My Olsson som tog en ny skalp när hon gick under 26 sekunder på 200m med tiden 25.97. Ella Högman Skager fortsätter imponera med sin hoppning och slog under helgen till med 5.40 i längdhoppet. Slutligen visade 10-gruppen att de verkligen har tagit stora kliv framåt under vintern, de bjöd på massor av PB!

 

Här kan ni hitta samtliga resultat från förra veckans tävlingar:

Kils Inomhusspel

Raka Spåret

Czech Indoor Gala

/Lovisa