Inomhus SM 2024

Inomhus SM 2024 blev en riktig succé med fantastiska resultat. En dedikerad publik, engagerade funktionärer och taggade aktiva och tränare bidrog alla till en magisk atmosfär inne i Eva Lisa Holtz Arena och i ECG Arena där herrarnas höjdhopp genomfördes under lördagskvällen. Vi vill rikta ett stort tack till alla funktionärer, aktiva, tränare och publik som hjälpte oss genomföra en av de bästa SM-tävlingarna någonsin! Svenskt rekord på 60m och 200m för damer vittnar om vilken fin arena med snabba banor vi har här i Eva Lisa Holtz Arena. Flera mästerskapsrekord slogs och det sattes en hel rad med nya personliga rekord!

IF Göta lyckades plocka hem tre medaljer men också en hel rad fina resultat. 20 aktiva representerade IF Göta under helgen och allra bäst gick det för Henrik Larsson som sprang hem guldet på 60m med tiden 6.69. På 60m hade vi även Alexander Oliver och Albin Enbacker som sprang på 6.96 respektive 7.62 vilket tyvärr inte räckte hela vägen till final. Killarna sprang också 200m där Alexander sprang in på 21.83 och Albin på 24.59. Den andra medaljen knep Sara Forssell i kvinnornas vikt när hon drog till med nytt säsongsbästa på 21.08. Imponerande kastning som räckte till en fin bronspeng! I samma tävling satte Emma Palmgren nytt personligt rekord med 18.72 och slutade på en 5e plats.

IF Götas parafriidrottare Filip Larsson tävlar i klassen I-20 och deltog i 3 grenar under SM där han sprang 60m, 200m och stötte kula. Bäst gick det i kulan där Filip slutade 3a och tog IF Götas tredje medalj för helgen med en stöt på 4.31! Emilia Kjellberg som har haft en känning i knät under vintern stod över längdhoppet och valde istället att tävla på 60m där hon stannade på tiden 7.68. På 200m sprang Irma Jonhed ett nytt personligt rekord med 25.90. På 400m hade vi 4 tjejer till start där de mer rutinerade tjejerna slet lite med löpningen men där vi fick ett nytt fint personligt rekord på Nora Karlsson som SM debuterade med 60.67. Återigen visar vi på vilken bredd vi har på damsidan när det kommer till långsprint! En efterlängtad comeback på löparbanan blev det för Lova Perman som slitit med skadebekymmer men övertygade i sin löpning och tog sig till final på 800m där hon slutade 7a på 2.09.15.

Emilia Malmehed fortsätter rada upp fina resultat och slutade 4a med en stöt på 15.35 i kulan. Maja Karlsson hoppade tresteg och fick till ett hopp på 10.79. Jacob Åhman var inte så långt ifrån sitt personliga rekord på 800m när han sprang in på 1.55.25. Rikard Throgen Hedin tävlade flitigt som den mångkampare han är och sprang 8.80 på 60mh, hoppade 4.50 i stav och stötte 11.28 i kula. I män längd blev det först kvalhoppning där vi hade 4 killar till start och två killar som hoppade i vardera grop. Bäst gick det för Samuel Ekelund som slog till med ett personligt rekord i kvalet när han hoppade 7.40 och tog sig till finalen. Väl i finalen stämde det inte lika bra för Samuel men han fick med sig ett fint hopp på 7.21 vilket räckte till en 7e plats. För Melker Gustavsson, Karl-William Einarsson och Ali Dawood räckte det inte till final den här gången när de stannade på 7.04, 6.66 respektive 6.57.

Bilder från helgen här!

Grymt jobbat hela gänget!

/Kansliet