Fina prestationer av 15–16 åringarna på IUSM

Under helgen var tretton Götister i Telekonsult Arena i Växjö och tävlade i IUSM. För åtta av dem var det första gången på USM. Ett taggat gäng med bra fokus! Helgen resulterade i flera medaljer, finalplatser och personliga rekord.

Nathalie Wiman Ahlstedt (-08) och Lisa Holmgren (-09) visade vart skåpet skulle stå i kastgrenarna. Nathalie låg länge på andra plats i F16 vikt men blev i femte omgången nerpetad till tredjeplatsen. Men det gick inte många minuter innan hon svarade med ett superkast där vikten landade på 18.42! Ordentligt pers och GULD! Lisa stötte långt i F15 kula och såg till att passera dröm 12, med marginal! Kulan landade på 12.51 vilket resulterade i GULD även för henne! Stort grattis till er!

My Olsson (-09) satte på lördagen pers i F15 200m och tog sig med det vidare till söndagens final. Söndagen började tidigt med försök på 60m häck tillsammans med Nora Karlsson (-09). Båda tog sig vidare till semifinal och en liten stund senare även till final. Nora sänkte sitt pers i semifinalen med 13 hundradelar (9.21) och sprang i finalen över mållinjen på en fin fjärdeplats! My sprang snabbare och snabbare för varje lopp och sprang i finalen in på det nya personliga rekordet 9.09. En tid som resulterade i ett brons, och som en liten stund senare följdes upp med ett silver på 200m. Bra jobbat tjejer!

Ella Högman Skager (-09) hoppade långt i både längd och tresteg, och länge såg det ut som att det skulle kunna bli medalj i båda grenarna. Men det var många som hoppade långt och Ella slutade till sist 4a i både F15 längd och tresteg bara centimeter från prispallen! Bra hoppat Ella, och grattis till nytt PB och första gången över 11 meter (11.09) i tresteget!

Anton Pranjic hade riktigt långa stötar i P15 kula och långa kast i vikten, men tyvärr en del X i protokollen. Det räckte ändå till två fina 4e platser! Det finns mycket att se fram emot i kommande tävlingar.

Moa Åberg (-08) sänkte sitt PB på 1500m med 3,5 sekunder och David Fagerberg (-08) sänkte sitt PB med 17 hundradelar när han sprang 60m i P16. Tuvali Åhser (-08) var återigen uppe och hoppade på höjder över 3 meter i F16 stav. Tyvärr ville ribban inte lägga kvar på 3.01 denna gång, men 2.88 innebar en 7e plats. Bra jobbat också av Moa Karlsson (-08) på 400m och Lucas Björfelt (-08) på 1500m, samt Mira Andersson Lernman (-09) och Julia Hillerström (-09) i F15 längd.

Samtliga resultat finns att ta del av här.

/Madde