Kraftmätningen 17

I helgen tävlade IF Götas tjejer i kraftmätningen 17 år i Sätrahall. Kraftmätningen är en lagtävling för ungdomar i åldern 15-17 år där man tävlar i 60m, höjd, längd, kula och 800m.

Götas lag bestod av fem tjejer; Josefine Johansson -08, Nathalie Wiman Ahlstedt -08, Tuvali Åhser -08, Ella Högman Skager -09 samt Julia Hillerström -09. Laget kämpade hårt och tog en fin sjundeplats av totalt 14 lag.

Dagen inleddes med höjd där både Nathalie och Ella tog nya personliga rekord. Fina resultat gjordes också av Tuvali och Julia som satte årsbästa. Efter höjden var det dags för 60m där samtliga tjejer sprang snabba lopp med säsongsbästa av Josefine och Nathalie.

I kulan blev det hela fyra personliga rekord (Ella, Josefine, Julia och Tuvali) samt ett säsongsbästa (Nathalie). När det var dags för längd blev det två personliga rekord även där (Josefine och Nathalie) och jämn och bra hoppning av de andra tjejerna.

Sista grenen för dagen var 800m där fyra av tjejerna sprang (Ella, Josefine, Tuvalie och Julia). Personliga rekord för samtliga!

Bra jobbat av alla tjejer i helgen. Nästan alla körde alla grenar även om en del av grenarna är sådant de sällan kör annars. Det blev totalt 12 personliga rekord!

Josefine Johansson, Nathalie Wiman Alhstedt, Tuvali Åhser, Ella Högman Skager och Julia Hillerström på Kraftmätningen 17 i Sätra hall.

/Anneli Å