Kraftmätningen 15 – kval

Kraftmätningen är en lagtävling där föreningar möter varandra och samlar poäng i 800m, 80mh, längd, höjd, kula och spjut. I år är det ungdomar födda 2009–2010 som får delta i tävlingen (samt max en tjej/kille född 2011). Ett flick- eller pojklag består av 3–8 aktiva och föreningar som deltar med både flick- och pojklag deltar också automatiskt i mixklassen.

De föreningar som under kvalperioden (9/5–30/6) samlat ihop mest poäng kommer få möjlighet att delta i finalen den 31/8–1/9 i Helsingborg. Till final går 16 mixlag samt de 4 bästa flick- respektive pojklagen.

Precis som förra året finns det två alternativ på kvaltävling, antingen tillsammans med andra föreningar eller lokalt på hemmaplan. I år valde vi att genomföra vårt kval på Sola Arena på nationaldagen. I laget fanns 8 tjejer och 5 killar som tillsammans samlade ihop 25 648 poäng. Förra året hade vi endast ett flicklag med på kvalet, så extra kul att vi i år fick ihop ett mixlag!

Poängställningen för kvalresultaten finns att ta del av här.

Bra jobbat allihop – nu håller vi tummarna för att poängen räcker ända till Helsingborg!

/Madde