Karlstad Stadslopp med Götajoggen 15 juni – en riktig publikfest!

Under lördags arrangerade vi den 44:e upplagan av Karlstad Stadslopp/Götajoggen. Karlstad bjöd som så många gånger på ett härligt väder med sol större delen av dagen! Vi började dagen med Miniminiloppet där barn i åldrarna 0-6 år fick springa en bana på cirka 150m i drop in form. Kul att se att så många ville springa och att barnen fått dekorera och skriva namn på sin tröjor innan loppet! Hundratals löpsugna barn sprang runt banan som var uppbyggd på Sandgrund och belönades med medalj, frukt, festis och en chokladbit i mål! Många av barnen fick också en överraskning i form av en godispåse av våra fantastiska samarbetspartner Coop Värmland!

Miniloppet bestod i år av 4 starter där barn födda 2012-2017 sprang den drygt kilometer långa banan i en otrolig fart! Samtliga grupper bjöds på en härlig uppvärmning av KMTI innan start. Topp tre i varje åldersklass belönades med prisutdelning på scenen efter att alla åldersklasser tagit sig i mål! Samtliga deltagare fick en Minilopps-statyett, frukt, festis och en chokladbar i målgången.

Kl. 14.00 var det dags för Karlstad Stadslopp med Götajoggen, cirka 10 minuter innan start drog vår fantastiska huvudsamarbetspartner KMTI igång med sin uppvärmning för alla deltagare. Proffsigt och med rörelseglädje precis som vanligt! Löparna drog iväg i riktigt hög fart och fantastiskt roligt att se alla tusentals löpare ge sig iväg från starten på Tingvallabron! Banan bjöd på härlig stämning och det flockades publik längs banan som lyfte fram löparna! Först till mål på Sandgrund var Jesper Lundberg som sprang för Team Skoglöfs bil! Otroliga 30.04 löd segertiden på den kontrollmätta 10 kilometers banan. Första tjej i mål var Lovisa Modig från SK Bore som sprang in på imponerande 34.56. Vi hade även fina resultat från våra Götister där Niklas Wassberg blev trea på 32.07 och David Kjellén fyra på 32.10. På damsidan hade vi Sofie Nelson Rask som sprang i mål som 2a på fina 36.21. Götajoggen som mätte strax under 5km vanns utav hemmalöparen Lucas Björfelt som gick i mål på 16.09 och snabbaste tjej var Linn Vibecken från Ullensaker kisa friidrett som vann en spurtstrid och knep segern på 19.21.

Vi vill rikta ett stort till alla deltagare och åskådare som slöt upp till årets lopp!

Ett extra stort tack till alla funktionärer som hjälpte till under dagen och gjorde ett fantastiskt jobb!

/Kansliet