Målsättningar

Huvudmål

En högkvalitativ bredd- och elitverksamhet som innefattar barn-, ungdom-, motions- och elitgrupper. IF Göta Karlstad skall bedriva friidrott på alla nivåer i syfte att skapa gemenskap, psykiskt och fysiskt välbefinnande.

Känneteckensmål

• IF Göta Karlstad skall ha väl kvalificerade tränare
  • IF Göta Karlstad skall kunna erbjuda en bra träningsmiljö för de aktiva.
  • IF Göta Karlstad skall ha ett gott namn och en hög trovärdighet i förhållande till omvärlden. Detta skall bottna i god etik, moral och en dopingfri miljö.
  • Alla som vill skall få vara medlemmar i IF Göta Karlstad
  • All verksamhet skall kännetecknas av att klubbkänslan sätts i fokus
  • Våra arrangemang skall hålla hög kvalitet.

Målsättningar idrott 2018

Ledare/tränare

• Minst fyra ledare med landslagsuppdrag.
• Öka antalet ideella ledare (jmf med 2017) med utgångspunkt i föreningens ledarförsörjningsplan.
• Minst 25 ledare ska genomgå utbildning enligt Svensk Friidrotts utbildningsmodell eller genom interna utbildningar.
• Minst 12 ledare med landslagsaktiva.

Elit

• Vara landets främsta friidrottsförening utanför storstadsregionerna (SM- poäng).
• Herrlag och damlag ska kvalificera sig till finalen i lag-SM genom att vinna sin kvalgrupp.
• Föreningen ska ha minst 13 aktiva i landslag.
• Delta med minst 10 lag på stafett-SM och ta minst tre medaljer.
• Minst 32 individuella SM-medaljer.

• Fler deltagare på SM, JSM, USM på medel- långdistans (jmf med 2017).

Bredd

• Söndagskul ska locka minst 230 barn.

• Öka antalet Närfriidrottsgrupper med fokus kranskommuner och närliggande orter ex. Molkom, Vålberg, Forshaga, Grums och Skattkärr.

• Kvala in till finalen i Kraftmätningen med minst ett lag.
• Minst 180 barn ska delta i föreningens fredagsgrupper (9-12 år).

• Öka antalet tävlingsaktiva i åldrarna 10-16 år (jmf 2017).

• Vara bland de tio bästa på Lag-USM.

• Placera oss topp 3 i landet i Castorama

Målsättningar arrangemang 2018

Arrangör och deltagare

• Vårruset Karlstad ska vara Sveriges tredje största Vårrus och locka över 8 500 deltagare.
• Karlstad Stadslopp och Karlstad Minilopp skall locka fler än 4 500 deltagare och därmed öka antalet deltagare på 10 km och i Karlstad Minilopp.
• Karlstad Grand Prix skall vara en av landets mest attraktiva och kvalitativa friidrottstävlingar och attrahera aktiva och publik både regionalt, nationellt och internationellt. Publiksiffran ska vara minst 4 000.

• Blodomloppet ska locka 3 000 deltagare och bidra till nya blodgivare.
• Tjurrusdagen ska locka minst 5 000 deltagare.

• Föreningen ska genom sina motionslopp bidra till att mer än 20 000 personer rör på sig, och använder löpning som motionsform, under året.

Funktionärer

• Öka andelen medlemmar som är funktionärer (jmf med 2017). (Medlemmar som uppfyller kraven om 2 eller 3 funktionärsinsatser per år.)
• Öka eller bibehålla andelen egna funktionärsinsatser på Vårruset, Karlstad Stadslopp, Karlstad Grand Prix, Blodomloppet och Tjurruset till 95, 75, 100, 50 respektive 80%.