PM

Varmt välkomna till Karlstad 6-timmars inomhus!

IF Göta Karlstad hälsar Dig som deltagare välkommen till Karlstad 6-timmars den 1 februari 2020!

För elfte året i rad arrangerar föreningen detta unika ultralopp och det känns kul att just du deltar denna gång. Detta PM innehåller allt Du behöver veta inför arrangemanget så ta Dig tid att läsa igenom nedanstående.

Start: Lördagen den 1/2 klockan 10.00.

Arena: Våxnäshallen. Adress: Bågegatan 3, 653 41, KARLSTAD                                                                    Se vägbeskrivning: Sök ”Våxnäshallen” på kartor.eniro.se så visas karta över området.

Parkering: Det finns gott om parkeringar i direkt anslutning till Våxnäshallens entré som är belägen på kortsidan mot skogsområdet.

Nr-lapp: Hämtas på arenan på tävlingsdagen senast 45 minuter före start. Samtidigt erhåller du ditt chip för varvräkningen.

Omklädning: I hallen finns goda dusch- och omklädningsmöjligheter direkt till höger innanför entrén.

Efteranmälan: I skrivande stund är startfältet fullt och efteranmälningar blir därför bara aktuella i händelse av att antalet uthämtade nummerlappar inte överstiger 74 st. Efteranmälan är alltså endast möjlig i mån av plats. Anmälningsavgiften blir då 950kr.

Mat/Kiosk: Under tävlingsdagen kommer viss kioskförsäljning att finnas tillgänglig.

Tävlingen: Loppet går på en inomhusoval där varvet mäter 193,72 meter. Innersta banan består av plant underlag medan de andra tre banorna är lätt doserade. Underlaget på samtliga banor är allvädersbanor för friidrott, modell typ tartan. Temperaturen i hallen är ca 20 grader. Samtliga deltagare erhåller en tid då/om maraton genomförs. Ett maraton innebär 217,8 varv så för att vi ska bryta mållinjen efter 42 195m kommer startplatsen att korrigeras enligt detta. 16.00 är loppet slut och tillryggalagda antal meter resultatrapporteras. Under loppet kommer det dukas långbord på långsidorna där diverse förnödenheter och vätska finns att tillgå. På ena långsidan kommer det finnas  utrymme för uppdukning av egna förnödenheter och vätska. Toaletter (2st + urinoar) finns i direkt anslutning till tävlingsvarvet och kommer att markeras med ata-band och enbart vara disponibla för  dig som deltagare.

Varvbyte: Under loppet kommer ett varvbyte att genomföras. Du som deltagare kommer då att springa ett varv i motsatt riktning på bana två. Uträkningar är gjorda så att deltagaren kompenseras det något längre varvet det innebär att springa på bana två.

Priser: De sex bästa männen och de sex bästa kvinnorna i Karlstad 6-timmars premieras med priser. Samtliga deltagare erhåller ett diplom där resultatet framgår.

Resultat: Anslås direkt i hallen och publiceras på www.ifgota.se under tävlingens gång samt snarast efter tävlingens slut. Resultat kommer också att finnas till deltagarna under middagen. Löpande varvangivelser kommer att finnas på bildskärmar vid mållinjen.

Middag: Efter avslutad tävling bjuds du som deltagare på en riklig ”återhämtningsbuffé” på Scandic Klarälven. Se vägbeskrivning: Sök ”Sandbäcksgatan 6 Karlstad” på kartor.eniro.se så visas karta över området. För er som inte har transportmedel ombesörjer arrangören med transport till hotellet för middagen. Buffébordet står uppdukat mellan 17.00 – 18.30.

Väl mött i Karlstad den 1:a februari hälsar IF Göta Karlstad.