Lag-USM – Götas ungdomar slutade på 9:e plats

I helgen var IF Götas ungdomar på Lag-USM i Gävle. Då det är förkylningstider hade vi en hel del återbud framförallt på tjejsidan men fick ihop ett bra lag som åkte norrut och gjorde en mycket fin insats.

Först ut på lördagen var Agnes Friberg som hoppade stav där hon hoppade 2,88 m och placerade sig på sjätte plats. Samtidigt kastade Filip Sundin i spjuttävlingen där hans längst kast blev 56,74 m och därmed vann han denna gren, full pott!

På 300mh häck för tjejerna hade vi sena avhopp och Elina Örtqvist var hjältinnan för dagen som hoppade in och sprang sitt första lopp någonsin över denna distans. Grym laginsats av Elina! Även på killsidan fixade Nils Erixson samma distans för första gången och knep 2 poäng till laget. Alexander Oliver var ytterligare en som gjorde debut, i tresteg denna gång. Det blev riktigt långa hopp och det längst mätte 12.48 m med nästan en halvmeter kvar till plankan och en fin femteplats.

Meija Peterson hade en tuff dubblering denna helg med först 800 m som blev ett mycket snabbt lopp redan från start och där hon spurtade i mål som femte tjej på tiden 2.18.80! Två timmar senare stod hon på startlinjen igen för 1500 m hinder där hon efter en riktigt spännande spurtduell slutade på andra plats med tiden 4.59.34. Mellan Meijas fina lopp pågick det flera andra tävlingar där Jakob Hallgren sprang ett nytt personbästa på 400m med tiden 55.14s och slutade på åttonde plats! David Landeklint sprang 3000 m och slutade på en fin niondeplats med tiden 10.09.61.

Annie Engelbrektsson Jonsson kastade slägga och var mycket nära sitt personliga rekord. Släggan landade på 29.50m och hon knep en tiondeplats. Irma Jonhed sprang 200 med på fina 26.19 s och belönades med en femteplats. I killarnas höjdhopp klev Daniel Moberg in och tog en viktig poäng när han för första gången på många år tog sig an höjdhoppet. I tjejernas längdhopp tog Märta Lundström Larsson en åttondeplats med ett längsta hopp på 5.10 m.

Götas andra fullpoäng stod Alexander Oliver för på 100 m där han formligen flög fram och för första gången var under 11 sekunder, segerloppet gick på snabba 10.95 s!

I diskusen kastade Filip Sundin in sig på en sjätte plats med ett längsta kast på 38,25 m. I tjejernas kula stötte Irma Jonhed ett säsongsbästa med en stöt på 10.62 m och placerade sig på sjunde plats.

Sist ut för dagen var stafetterna. Killarna sprang riktigt bra och tog en åttondeplats. Tjejerna hade lite växlingsstrul men löste uppgiften och klarade sig från en överväxling och slutade på en tolfte plats.

Lagresultaten blev en nionde plats med två grensegrar!

Dagen avslutades med att skjutsa de två skidåkande ungdomarna till tåget mot Sveg, och därefter tog resten av gänget ett septemberbad i Gavleån innan hemfärd till Karlstad igen. Nu laddar vi för vila, uppbyggnad och inomhussäsongen 2022!

/Anna Jonhed & Stephan Sundin