Sofie klar för Nordenkampen, Kils inomhusspel, Raka Spåret och IVSM

Götister tävlade både när och fjärran denna helg.

Sofie Skoog hoppade 186 i Tjeckiska Hustopece och fick med det igår klartecken om att representera Sverige på Nordenkampen i Finland till helgen. 186 var dessutom nytt årsbästa.

På Raka Spåret i Stockholm var tanken att Maja Rogemyr skulle springa till sig en plats till Nordenkampen även hon, men pga sjukdom blev det ingen start och trots att Maja är snabbast i landet i år blev det ingen biljett till Finland tyvärr. Bra sprang i stället Olivia Weslien på 1500m som med 4:40.31 persade och vann B heatet. Även Jakob Mast Larsson satte nytt personligt rekord på korta häcken till 8.33. Övriga resultat

På hemmaplan i våxnäshallen gick Kils innomhusspel av stapeln och där hade vi självklart många götister med. Gabriel Gunnarsson fortsätter att kapa hundradelar och sprang nu 60m på 7.23 i P17 och in som ny trea i P16 statistiken för året. Träningskompisen Oliver Ellström imponerade även han och persade till 7.76 på 60m. Det börjar gå snabbt för grabbarna nu.  Se här för alla övriga götisters resultat

 

I Borås avgjordes inomhus Veteran SM och vi hade två framgångsrika tjejer med. Sofie Wadelius tog silver i K35 på 60m med tiden 8.99 Och Linda Take tog silver och brons i K40 på 1500m med 5:16.83 och 3000m med 11:04.06.

 

/Felix