Friidrottsmiljö Karlstad

Föreningen arbetar hårt för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för våra elitfriidrottare. I arbetet med ”Friidrottsmiljö Karlstad” samverkar föreningen med Karlstads kommun, Svensk Friidrott, friidrottsgymnasiet i Karlstad och Karlstads universitet.

 

Friidrottsgymnasiet

Riksfriidrottsgymnasiet i Karlstad är en del av Karlstad-Hammarö Idrottsgymnasium och erbjuder dig unika möjligheter att kombinera elitidrott med bra närboende, medicinsk uppföljning och goda studiemöjligheter. Genom vårt samarbete med Karlstad Universitet kan vi erbjuda dig chansen att kombinera studier och elitidrott i minst 6 år på samma ort. Vi tar oss helt enkelt an €Hela människan hela vägen€!

Friidrottsuniversitetet

Sedan januari 2011 kan Karlstads universitet erbjuda möjligheter för elitidrottssatsande studenter att få speciellt studiestöd. Antagningskriterier är att man idrottsligt ska ha någon form av landslagsmeriter.

Region Södra svealand

1 jan 2022, så slogs Närke, Södermanland, Värmland och Västmanland ihop till distriktet Södra Svealand. Detta innebär bl.a. ett starkare distrikt där vi gemensamt kan göra friidrotten starkare i våra resp. områden.

Utöver sammanslagningen har även en föreningsansvarig, Anna Bengtsson, anställts. Hon kommer finnas som en resurs för samtliga föreningar inom distriktet.