Våra arrangemang

 

IF Göta Karlstad är en förening som har lång tradition av att arrangera framgångsrika motionslopp och arenaarrangemang.
Tillsammans med föreningens medlemmar arrangeras årligen följande arrangemang:

Läs mer om årets arrangemang här!

Götas Ungdomsspel Inomhus – Under januari månad arrangeras Götas Ungdomsspel som under de senaste åren tillhört en av Sveriges största barn- och ungdomstävlingar! Arrangemanget äger rum i Eva Lisa Holtz arena, Karlstad.

Karlstad 6-timmars inomhus – Den ultimata löptävlingen för dig som vill utmana lite extra. Under 6 timmar är ditt mål att komma så långt som möjligt. Stämningen är på topp inne i Eva Lisa Holtz arena under dessa sex timmar.

Vårruset – Varje år samlas flera tusentals-damer för att delta i världens största motionsturné, Vårruset. Arrangemanget i Karlstad är det tredje största i Sverige! Efter 5 km promenad, jogg eller löpning avslutas kvällen med en trevlig picknick där samtliga lag får Vårrusets-picknickkasse som är fylld av godsaker.

Värmlandsstafetten – IF Göta Karlstad och OK Tyr samarrangerar en stafett. Läs mer på arrangemangets egen hemsida.

Karlstad Stadslopp – med tillhörande Karlstad Minilopp och Karlstad Miniminilopp har blivit en given höjdpunkt i Karlstads sommaragenda. Motionsfest, folkfest och hemvändarhelg – ja med dessa tre ord hoppas vi att även Du vill bli en del av kalaset!

Götas Ungdomsspel Utomhus Vilka skulle inte vilja tävla på samma arena som några av världens främsta friidrottare? Under Götas Ungdomsspel är det full aktivitet på Sola arena och publiken får alltid se bra prestationer!

Karlstad Grand Prix – Folksam Grand Prix Karlstad är en annan succé som årligen sätter friidrotten i fokus här i solstaden! På plats på Sola arena möter du de bästa svenska friidrottarna tillika många av världens främsta utövare. Friidrott i världsklass – Välkommen!

Blodomloppet – Tillsammans med Blodcentralerna i Värmland arrangerar IF Göta Karlstad Blodomloppet. Syftet med Blodomloppet är att manifestera betydelsen av blodgivning och motion.

Tjurruset – 1992 startade föreningen upp Tjurruset i Karlstad. Orginalloppet har vuxit och är idag en av Sveriges tuffaste och främst skitigaste löpartävlingar! Vi garanterar en upplevelse utöver det vanliga – Välkomna till Norra Fältet och I2-skogen.

Energiruset – loppet som är 2 och 5km där löparna ger sig ut i mörkret med endast reflexer och pannlampa till sin hjälp!

 

Samtliga arrangemang som IF Göta Karlstad arrangerar av är sanktionerade av Svenska Friidrottsförbundet.

Vad skiljer ett sanktionerat arrangemang mot icke sanktionerade arrangemang?
– Ett sanktionerat motionslopp/arrangemang följer Svenska Friidrottsförbundets tävlingsregler till punkt och pricka.
– Ett sanktionerat motionslopp/arrangemang använder sig av ett godkänt tidtagningssystem.
– Ett sanktionerat motionslopp (i vårt fall, Karlstad Stadslopp) har en kontrollmätt bana av förbundets egna kontrollmätare vilket garanterar dig att Karlstad Stadslopp är 10 km och inget annat.
– Ett sanktionerat motionslopp (Vår Ruset, Karlstad Stadslopp & Tjurruset) har vätskekontroller med såväl vatten som godkänd sportdryck utplacerat efter regler från Svenska Friidrottsförbundet.
– Ett sanktionerat motionslopp/arrangemang innebär att det överskott som blir efter arrangemanget går tillbaka till föreningens verksamhet och skapar förutsättningar för barn, ungdomar och övriga medlemmar att utvecklas och trivas i vår ideella förening, IF Göta Karlstad.
– Ett sanktionerat motionslopp/arrangemang har en grundförsäkring via Folksam. Försäkringen ”Startklar” innebär bland annat att du kan få anmälningsavgiften tillbaka om du blir sjuk och har läkarintyg samt även att du innefattas av deras olycksfallsförsäkring i samband med loppet.