Träning

Till höger hittar du information om IF Göta Karlstads träningsgrupper!

Idrottsverksamheten är kärnan i IF Göta Karlstad, vilket kommer klart till uttryck i föreningens huvudmål. Där står att IF Göta skall bedriva friidrott på alla nivåer i syfte att skapa gemenskap, psykiskt och fysiskt välbefinnande. Att friidrott skall bedrivas på alla nivåer innebär att föreningen har en ambition att erbjuda verksamhet för de yngsta till de äldsta och för den gladaste motionär till den vassaste elit. Det är en tuff målsättning och kräver aktivt arbete av alla inblandade.

Det är därför kul att kunna konstatera att föreningen uppnår målsättningen i det att vi har allt från unga Söndagskulare till sjuttioåriga långskubbare, motionärer som tränar när andan faller på och svenska seniormästare som tränar mer än 10 pass i veckan. Alla dessa, omkring 650 aktiva, är lika goda götister om än de med självklarhet har olika förutsättningar och kräver olika resurser.

Vår ungdomsverksamhet är öppen från hösten då man fyller sex år. Man kan inledningsvis delta i våra Närfriidrottsgrupper och i Söndagskul. För 10-12-åringarna finns fredagskvällarna reserverade och det är då träning minst en gång i veckan. Från 13-14-års ålder finns möjligheten att välja mer greninriktad träning för dem som vill och antalet träningspass som då erbjuds är minst tre per vecka.

För äldre ungdomar och seniorer som verkligen vill satsa på sin friidrott erbjuds mer individuella upplägg när det gäller träning och tävling. Det finns då också möjlighet att nyttja föreningens medicinska nätverk som inkluderar sjukgymnaster, läkare, massörer och mentala rådgivare.

Ansvariga för den dagliga idrottsverksamheten i IF Göta Karlstad är sportchef Johan Engberg.

Vid frågor eller funderingar omkring idrottsverksamheten, tveka inte att kontakta Johan.

 

Johan Engberg
Sportchef johan.engberg@ifgota.se