Fortsatt fina Götaresultat, klubbrekord igen och landslag för några!

Även den gångna helgen visade götisterna framfötterna! Återigen presterades bra resultat både i Göteborg och i Stockholm. Idag publicerades också årets första landslagstrupp och där återfanns en del Götaaktiva.

I Göteborg befann sig många götister för tävlingar i Friidrottens Hus vid Göteborg Inomhus. Redan förra helgen slog Agnes Larsson till med prydligt personligt rekord i kula med 15.00. I helgen stötte Agnes nästan metern längre, 15.97 betyder nytt distriktsrekord i F17 och ännu en överlägsen seger! Minna Svärd fortsätter att tävla flitigt och bra i många grenar. Nu blev det bland annat seger på 200 meter med 25.89 och i stav med 3.30 i F15. Sarah Larsson slog personligt rekord på 60 meter häck med 9.48. I damklassen sprang även Frida Johansson 8.87 och Caroline Tegel 9.13. Susanne Schüssler noterade återigen en bra tid över 60 meter. I försöken blev det 7.80, vilket är årsbästa!

På killsidan slog Henrik Larsson personliga rekord. Seger på 60 meter i P14 efter 7.67 i försöken och seger även på 200 meter med 24.44, vilket också är distriktsrekord i klassen. Rasmus Nim noterade sitt första resultat i Götalinnet med 4.30 i stav. Mathieu Nilsson hoppade fina 13.90 i tresteg och placerade sig som 4:a i herrklassen. Släggkastaren Markus Johansson tävlingsdebuterade också i lördags och slog nytt klubbrekord direkt i viktkastning. Den 15.88 kg tunga vikten flög hela 21.39 meter.

Se alla resultaten från Göteborg här.

I Sätrahallen i Stockholm befann sig Filip Lööv, Victoria Dronsfield och Sofie Skoog vid tävlingen Raka Spåret. För Filip stannade klockan på 8.04 och för Sofie Skoog och Victoria Dronsfield stannade ribban på 1.85 respektive 1.81.

Samtliga resultat från Raka Spåret här.

Idag publicerade förbundskapten Stefan Olsson årets första landslagstrupp. Glädjande nog kunde vi återfinna hela 4 götister till kommande helgs Nordenkampen i Växjö. I herrlaget finns Philip Frifelt i höjd och Filip Lööv över 60 meter häck. I damlaget tävlar Freja Jernstig ? 60 meter och Maja Rogemyr ? 60 meter häck. I damlaget finns också en vakans i grenen höjd där Sofie och Victoria finns startklara.

Förutom Nordenkampen bjuder Kil in till ungdomsspel på söndag och Frida Johansson och Mathieu Nilsson åker också till Växjö för mångkamps- SM.

Grattis alla till bra prestationer och lycka till i Nordenkampen, mångkamp- SM och Kils ungdomsspel kommande helg!

/Johan